Sastojci:
Biftek
sol i papar
biljno ulje

Priprema:
1. Očistite biftek od masnoća i žilica. Odrežite odrezak debljine oko 3 centimetra. Meso će se bolje ispeći ako je na sobnoj temperaturi. Izvadite meso iz hladnjaka 30 minuta do sat vremena prije termičke obrade.

Vode se ratovi po pitanju začinjavanja bifteka. Jedni tvrde da se meso ne bi smjelo soliti i papriti prije termičke obrade, jer će sol ukrutiti meso. Drugi pak vjeruju da je nemoguće odgovarajuće začiniti meso nakon termičke obrade, te vjeruju da se isto mora . Posolite i popaprite prema vlastitoj želji.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso

>> 5 najčešćih grešaka koje radimo kada pečemo šniclu

2. Zagrijte tavicu dok ne postane iznimno vruća. Potom dodajte žlicu biljnog ulja (i/ili malo maslaca). Stavite peći odrezak oko tri minute dok jedna strana ne dobije tamno-smeđu boju.

3. Okrenite odrezak i pecite samo jednu minutu, a potom tavu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva Celzija oko 5 minuta.

4. Izvadite meso iz pećnice, tavu prekrijte sa aluminijskom folijom, pa pustite da se stabiliziraju sokovi u mesu nekoliko minuta. Dobar tek!