1. Posvijetlite sjene i smanjite osvijetljenost na slici za bolji balans. To ćete najbolje učiniti putem neke online aplikacije za uređivanje fotografija kao što je BeFunky, a ovaj savjet je najbolje upotrijebiti na fotografijama pejzaža.


2. Dodajte malo vintage efekta. Često su slike koje okidate tamne, no kada ih posvijetlite i date malo Color balansa - odmah će biti bolje.

3. Stavite na fotografiju sve efekte koje ste željeli. Nakon toga smanjite efekte za 50%. Vjerujte nam, bit će puno bolji dojam i puno ljepša fotografija nego da ste ostavili sve efekte na maksimumu.



4. Koristite i ljude kada fotografirate pejzaže. Ovo je važno jer su pejzaži sami po sebi veoma dosadni. Razbijte monotoniju.

5. Ljudi vam mogu pomoći da na fotografiji prikažete veličinu neke građevine. Ako primjerice putujete u Egipat, smjestite prijatelja odmah do kamenog bloka jedne od piramide kako bi pokazali dojam veličine.

6. Fotografirajte iz automobila. Naravno, ne ako vi vozite. Spustite prozor i probajte uhvatiti grad u pokretu. To bi moglo biti interesantno.

7. Smjestite fotoaparat na krov automobila. Refleksije u limu krova mogu doprinijeti boljoj fotografiji.

8. Spustite fotoaparat skroz do vode! Totalno zanimljiv kadar, vidjet ćete. Pazite da ne smočite fotoaparat.


9. Ako slikate za Instagram, svoje fotografije napravite u Portret modu, a ne kroz kocku. Instagram će kasnije vaše fotografije ionako cropati.

10. Spustite se do zemlje za bolje fotografije. Ovo može biti praktično ako često fotografirate iste motive. Na taj način im dodajete neku drugu dimenziju.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju