1. Kruh
Trebaju vam krušne mrvice? Naribajte smrznuti kruh, pa ga tostirajte u pećnici. Ovako pripremljene krušne mrvice možete posipati po mesu i ribi koji ste termički obradili u pećnici s manjom količina ulja nego u klasičnom pohanju.
2. Cvjetača
Smanjite unos kalorija u organizam tako što ćete običnu rižu zamijeniti naribanom cvjetačom. Nakon što naribate sitne komadiće ovoga povrća na rupičastom dijelu ribeža, krpom iscijedite višak tekućine, a cvjetaču poslužite uz omiljeni umak.
3. Maslac
Dobar dio recepata za pripremu tijesta zahtijeva miješanje ohlađenog maslaca jer ono daje najbolju prhkost. Još bolje rezultate dobit ćete ako u tijesto ubacite željeni ledeni komad maslaca koji ste prethodno nabrzinu naribali.
4. Češnjak
Rezanje češnjaka za mnoge izaziva glavobolju tijekom pripreme jela jer ga je vrlo teško narezati na jednake dijelove. Umjesto toga poslužite se ribežom i tako si zajamčite ravnomjernu termičku obradu ovog prirodnog antibiotika, koji poboljšava okus većine jela.
5. Čokolada
Čokolada poboljšava okus toplih napitaka, kolača i torti. Umjesto korištenja klasičnih kockica čokolade što zna predstavljati dosta problema u kuhanju i pečenju, upotrijebite ovu namirnicu u naribanom obliku i tako si olakšajte pripremu.
6. Kuhano jaje
Tvrdo kuhana jaja su izvor bjelančevina i drugih hranjivih tvari koje se preporučuju konzumirati tijekom cijelog dana. Kada naribate kuhano jaje, pretvarate ga u ukusan ukras za tanjur. Osobito će se dobro složiti s grilanim šparogama ili kao nadjev za povrtne salate. Ovdje saznajte kako možete skuhati savršeno kuhano jaje.
7. Đumbir
Korijen đumbira je tvrd i ljepljiv, te se teško reže nožem. Kada želite pripremiti ukusan napitak, ili začiniti jelo s ovim azijskim začinom limunastog mirisa – upotrijebite ribež.