Nakon što smo predstavili najljepše plaže Istre, Zadarske i Šibensko-kninske županije nastavljamo prema jugu i ovog puta smo, s našim suradnikom Gregorom Balažicem, autorom projekta Beachrex, odabrali 10 najljepših plaža Splitsko-dalmatinske županije.



1. Plaža Duće, Duće

Mala, ali slatka. Nakon što se okupate i umorite vodenim sportovima, najest ćete se u fast foodu, pizzeriji ili bistrou, zasladiti sladoledom u slastičarni i razbuditi se kavom u kafiću. A na vas cijeli vrijeme pazi spasitelj.

2. Plaža Kutleša, Mimice

Još jedna slatka, mala plaža koja ljeti privlači velik broj turista, a idealna je za obiteljsku zabavu uz more. Ovdje nema restorana i kafića, ali su apartmani udaljeni svega 10 metara od mora, pa ako vam se ne da šetati, ovdje rezervirajte i smještaj.

3. Plaža Veliki Pokrvenik, Pokrvenik

Okružena velebnim stijenama i borovima, ova prekrasna plaža u uvali zaista je odmor za dušu i tijelo. Ima i restoran, pa kad ogladnite, ne morate daleko po okrjepu.

4. Plaža Eva, Zavala

Ako ste avanturistički raspoloženi, potražite ovaj mali biser gdje ćete uživati u miru, jer na ovoj 10-metarskoj plaži nema puno ljudi, a i pristup do nje je malo teži. U more možete skočiti sa stijena, a tu je i šljunčani prilaz.



5. Plaža Nugal, Makarska

Predivna plaža u uvali okružena je stijenama i borovima ispod kojih možete potražiti spas od podnevnog sunca.

6. Plaža Jelena, Bol

Šljunčano-pješčani prilaz u svijetloplavo more, stijene na koje možete sjesti, ali i one s kojih možete uskočiti u more, borovi… Idealno za cjelodnevni provod na plaži.

7. Plaža Podaca, Podaca

Obiteljska plaža s restoranom, kafićem, a i smještaj nije daleko, svega 300 metara. Pola kilometra šljunčane plaže brzo se popuni tijekom ljetnih mjeseci.

8. Plaža Mala Stiniva, Jelsa

Mala plaža u uvali skrivena je od pogleda, a u more ulazite preko mola, stijena, a tu je i šljunčani prilaz.

9. Plaža Smokvina, Bogomolje

Veliki mol pruža dovoljno mjesta za izležavanje na ručniku, skok u more, a tu su i vezovi za barkice, ako doplovite s njima. Apartman je metar od mora, pa možete i rezervirati smještaj.



10. Plaža Punta, Igrane


Obiteljska plaža ima i restoran, sportsko i igralište za djecu. Ljeti je dosta popunjena.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju