1. Koštice sa špekom i viskijem

U tavi rastopite 100 grama bijele slanine, pa ovoj masnoći dodajte pet do šest žlica smeđeg šećera. U rastopljenu smjesu dodajte malo viskija i prstohvat soli, kao i 200 grama bučinih koštica. Koštice razvucite na papir za pečenje pa ih pecite u pećnici na 135 Celzijevih stupnjeva oko sat i pol vremena dok ne postanu hrskave i zlatnožute.

2. Koštice s parmezanom i češnjakom
Šalicu bučinih koštica pomiješajte s jednom žlicom rastopljenog maslaca, žlicom naribanog parmezana i pola čajne žličice češnjaka u prahu pa stavite na masni papir, položite na lim za pečenje i stavite u pećnicu na 5 minuta i 175 Celzijevih stupnjeva.


3. Koštice s čilijem i limetom
Iz buče netom izvađene koštice dobro operite i pustite da se osuše na sobnoj temperaturi oko sat vremena. Otprilike 400 grama koštica pomiješajte s pola čajne žličice čilija u prahu, 2 žličice soka od limete (ili limuna), malo soli i žličicom ljutog umaka po želji. Tostirajte koštice u pećnici oko 15 do 20 minuta na 135 Celzijevih stupnjeva.

Savjet plus

Bučine koštice ne morate aromatizirati samo slanim i ljutim sastojcima. Naprotiv, možete ih pripremiti i na slatko: uvaljati ih u karamelu, med, ekstrakt vanilije te kakao i šećer. Dobar tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju