Sastojci:
4 češnja češnjaka
maslinovo ulje
sol i papar

U trendu Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka?

Zagrijte pećnicu na 200 C. Očistite češnjak, izrežite ga, prelijte maslinovim uljem, posolite i popaprite. Posložite ga na pleh na papir za pečenje, ili zamotajte u foliju. Češnjak pecite 40-45 minuta, dok ne omekša i poprimi zlatno-smeđu boju. Neka se malo ohladi prije posluživanja.

S čime ga sve možete kombinirati? Pomiješajte ga u salatu od graha, s maslacem ili nekim biljnim namazima. Koristite ga u sendvičima sa sirom, kao prilog vrućim odrescima ili kao dodatak umacima za tjesteninu, al zapamtite – ništa zdravije ni ukusnije! A tek kao dodatak juhici, ma savršenstvo od namirnice!