Panna cotta je zapravo puding kojem treba nekoliko sati da se ohladi i postane savršen. Postoje razne verzije s čokoladom, karamelom i drugim okusima, kao i griz ili palačinke, ali danas se osjećamo kao pravi Talijani – eccola!

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Panna cotta s kruškama u sirupu
Sastojci (za 2-4 porcije):

6 g želatine (listovi)
200 ml slatkog vrhnja
130 ml mlijeka
1 mahuna vanilije
60 ml meda (ili 50 g šećera)

Otopite želatinu u hladnoj vodi. Zagrijte slatko vrhnje s mlijekom, medom (ili šećerom) i jezgrom vanilije te ostavite na laganoj vatri dok ne proključa. Maknite s vatre i pomiješajte sa želatinom. Miješajte dok se ne otopi. Procijedite smjesu kroz fino sito u zdjelu, koja je potopljena u drugu punu hladne vode. Miješajte dok se pana cotta ne ohladi. Rastočite ju u male zdjele ili čaše, i stavite u hladnjak na najmanje tri sata ili po mogućnosti preko noći. Kad je ohlađena i spremna za posluživanje pripremite preljev:

2 kruške oguljene i bez koštica, narežite na kocke
3-4 žlice šećera
Sjeme 2 kardamona (samljeti)
150 ml vode

Kuhajte vodu, šećer i kardamon u prahu dok se šećer ne otopi. Dodajte kruške i kuhajte dok kruške ne omekšaju, a sirup se reducira. Izvadite kruške i ohladite ih prije nego ih stavite preko hladne panna cotte. Griz? Puding? Teško nakon ovoga…