Jaja i šparoge savršene su kulinarska kombinacija. Ne čudi stoga što su ova dva sastojka temelj brojnih jela na proljetnim jelovnicima hrvatskih restorana.

Od jaja i šparoga možete napraviti brojna jela u vlastitom domu – od fritaja i omleta do ove ukusne salate.

Dovoljno j skuhati tvrdo kuhana jaja, sljubiti ih sa šparogama po želji – bijelim ili zelenima te začinite s jednostavnim dressingom na bazi maslinova ulja i vinskog octa. I to je to!

Sastojci:

  • 150 g očišćenih šparoga
  • 2 jaja
  • sol i papar po želji
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • vinski ocat
  • parmezan po želji

Priprema:

  1. U većem loncu zagrijte posoljenu vodu, pa kad zavrije ubacite pravilno očišćene šparoge.
  2. Kuhajte šparoge tri do četiri minute – nemojte ih prekuhati. Trebale bi biti termički obrađene, ali još uvijek hrskave pod zubima.
  3. Kuhane šparoge šokirajte hladnom vodom – iz vrućeg lonca prebacite ih u posudu ispunjenu hladnom vodom i kockicama leda. Tako ćete zaustaviti daljnju termičku obradu i zadržati lijepu boju povrća.
  4. U istu vodu možete staviti jaja i tvrdo ih skuhati. Za to će vam biti potrebno oko 10 do 12 minuta termičke obrade u zavreloj vodi.
  5. Kuhane i ohlađene šparoge prebacite na tanjur za serviranje – posolite ih, popaprite, te začinite ekstra djevičanski maslinovim uljem i vinskim octom.
  6. Preko šparoga naribajte očišćena kuhana jaja ili ih sitno nasjeckajte i zajedno poslužite.
  7. Po želji možete dodati i malo naribanog parmezana. Dobar tek!

5 jela sa šparogama koja morate probati ovog proljeća Pečene šparoge s Šparoge se sjajno sljubljuju s ribom Quiche sa sirom i šparogama +0 Šparoge u lisnatom tijestu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju