Tortang giniling Filipinci opisuju kao omlet s mljevenim mesom. Riječ je zapravo o debljim palačinkama s mesom i povrćem koje se prže na ulju i poslužuju za doručak s kečapom.

Za razliku od klasičnog omleta gdje se jaja kratko peku i zamotaju u rolicu oko drugih sastojaka tijekom termičke obrade, kod tortang ginilinga meso se prvo termički obradi, a potom dodaje u sirova jaja i stavlja na tavu.

Smjesa se oblikuje u manje kružne oblike nalik na deblje palačinke - što su kružići manji, to će vam biti lakše preokrenuti ih u tavi.

Ne jedete meso? Nema problema – postoji i filipinska verzija palačinki s patlidžanom ili tortang talong, za koji također imamo vrlo jednostavan recept.

Sastojci:

  • 400 g mljevene junetine
  • 80 g graška
  • 5 jaja
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 rajčica
  • biljno ulje za pečenje
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. U većoj tavi zagrijte nešto ulja pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk. Pirjajte oko dvije do tri minute dok ne omekša.
  2. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još oko pola minute.
  3. Dodajte nasjeckanu rajčicu i nastavite sve zajedno kuhati oko pet minuta dok rajčica ne ispusti tekućinu.
  4. Dodajte mljevenu junetinu. Pirjajte dok meso ne dobije lijepu smeđu boju, 7 do 10 minuta.
  5. Posolite i popaprite meso po želji.
  6. Prebacite prepirjanu smjesu u čistu zdjelu, dodajte grašak i pustite da se smjesa malkice ohladi.
  7. Potom izmućkajte jaja i prelijte preko smjese. Promiješajte.
  8. Na zagrijanu tavu dodajte nešto pripremljene smjese na bazi jaja i mljevenog mesa. Oblikujte smjesu u manje palačinke promjera oko 7 centimetara.
  9. Pecite palačinke oko dvije do tri minute s jedne strane, pa ih preokrenite i nastavite peći još oko dvije minute, odnosno dok ne dobiju zlatnu boju.
  10. Prebacite palačinke na papir za upijanje masnoće.
  11. Nastavite peći dok ne potrošite svu smjesu.
  12. Poslužite s kečapom ili nekim drugim umakom po želji. Dobar tek!

Jeste li znali? Najčešća pogreška koju radimo dok razbijamo jaja Jaja, pečeni krumpir i špek Kajgana Jaja na benediktinski često su na jelovnicima za brunch +1 Punjena jaja s avokadom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju