Sorbet od lubenice

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Sastojci:

3 žlice šećera

3 žlice vode

3 šalice na kockice narezane lubenice bez koštica

1 žlica limunovog soka

Priprema: 

1. Pomiješajte šećer i vodu i na laganoj vatri u uz stalno miješanje otprilike 1 minutu ili dok se šećer ne rastopi.

2. U blenderu ili sa štapnim mikserom izmiksajte lubenicu, otopljeni šećer i limunov sok. Stavite u zamrzivač na najmanje 8 sati.

3. Prije posluživanja još jednom, ali ovog puta kratko, izmiksajte smjesu samo kako bi je usitnili do te mjere da je bez problema možete pokupiti žlicom za sladoled.

Dobar tek!