U društvu visokih jela i okružena cvrkutom ptica, mirisom raznolikog bilja te šumom vjetra, nalazi se neotkrivena, prava planinska kućica. Nije dugo otkako se pojavila na sceni planinskih kućica usred prirodnih ljepota Gorskog kotara, no Challet Calla od prvog je trenutka prava šarmerica. Smjestila se u općini Mrkopalj u Primorsko-goranskoj županiji, na zapadnim obroncima Velike Kapele u mjestu Sunger.

Romantika uz pucketanje vatre

Drvena krasotica savršena je za provođenje mnoštva zajedničkih trenutaka, bili oni romantični, obiteljski ili prijateljski. Za hladnijih dana posebniji su uz notu koju pridaje pucketanje vatre u kaminu ili gledanje televizije s velike garniture u toploj, drvom okruženoj dnevnoj sobi. Za ugodno raspoloženje i toplinu zaslužno je i more detalja, koji su pomno odabrani i velik su dio ove simpatične osobnosti Chalet Calla. Npr. goste uvijek dočekaju pladanj s domaćim proizvodima, domaći kolači te piće dobrodošlice – domaća rakija. Toplina izvire iz svih kutova kućice, a to se osjeća i na njezinu profilu na Instagramu.

Vožnja biciklom, planinarenje ili trčanje na svježem zraku

Dok je kućica idealna za večeri uz kamin i pucketanje vatre, njezina lokacija omogućuje vam da tijekom dana uživate u aktivnom odmoru i istraživanju okolnih ljepota. Ljubitelji aktivnog odmora u Gorskom kotaru mogu uživati u biciklizmu, planinarenju, adrenalinskim sportovima, a ako ima snijega, i u sanjkanju i skijanju. Istražiti možete neke od najljepših lokaliteta ovog podneblja: Bijele i Samarske stijene, Nacionalni park Risnjak i druge lokalitete o kojima vas informiraju na službenoj stranici.

Opuštajući jacuzzi i čarobna šuma uz roštilj ili peku

Svi oni koji se žele aktivirati, ali ne žele ići na drugo odredište mogu jednostavno izaći u dvorište jer će im kućica Chalet Calla omogućiti razne aktivnosti. Bicikli, badmintoni, boćanje, ugodna ljuljačka, ležaljke za uživanje na suncu, veliki hidromasažni bazen ili mala kreativna čarobna šuma sadržaji su u kojima će uživati i veliki i mali. Pripremite roštilj na ugljen ili peku i dan će postati još bolji.

Tople dekice za zimske noći i domaće marmelade za vesela jutra

Aktivni boravak na svježem zraku djeluje blagotvorno na um i tijelo te olakšava da utonemo u san. U ovoj luksuznoj kućici Challet Calla osigurana je maksimalna udobnost, pa se možete dokraja opustiti nakon aktivnog dana. Osim pomno sređenih spavaćih soba, na raspolaganju su vam plahte, ručnici, ogrtači, papuče i tople dekice za hladne zimske noći. S namjerom da gostima zaslade boravak, u kući ih dočekuju domaće marmelade i sirupi koji će odlično prijati za doručak nakon dobro prospavane noći.

Smještaj za 10!

Iako Chalet Calla tek od kolovoza 2017. godine privremeni dom pruža svim ljubiteljima planinskog odmora, sakupila je već pregršt pohvala. O njezinoj simpatičnosti, udobnosti, odličnoj lokaciji i ljubaznim domaćinima govori i prosječna ocjena na booking.com - čista desetka!

Grad koji je prije 75 godina bio sravnjen sa zemljom danas je njemački centar kulture, biznisa i dobre zabave Dresden - 5 Dresden - 4 Dresden - 2 +25 Dresden - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju