Bliže se spajalice u 6 mjesecu i sad je idealno vrijeme da potražite jeftine avionske karte za jedan dobar City Break! I to u London! Dolaskom aviokompanije Monarch povratnu kartu za London možete kupiti za oko 55 eura. Primamljivo zar ne?

Upravo tako sam ja putovala u London na produženi vikend u 5 mjesecu! Jeftina karta i jeftin smještaj bili su okidač za kratki posjet mom najdražem gradu na svijetu!

Tips and tricks

Ako dolazite u London na kratko vrijeme onda se isplati uzeti London pass za 1 ili 2 dana. Tako ćete imati besplatan ulaz u preko 70 atrakcija. A, da ne spominjem fast track – koji će vam biti itekako bitan ako ste u Londonu kratko. Čekanje u redu nije opcija!



Ovo je bio moj treći posjet Londonu. Prva dva puta sam znatiželjno posjetila gotovo sve must see atrakcije. Tako je ovog puta odluka pala na 2 meni najdraže – London ZOO i Tower Bridge. Najviše vremena provela sam na tržnicamaisprobavajući hranu! Naravno! 

Pripremajući se za put naišla sam na vrlo zanimljivu turu - Street Food Taxi Tour. Tura je koncipirana tako da vas vozač crnog londonskog taksija vozi kroz markete. Vozač je ujedno i vodič. Ovo mi je bio prvi put da sam se vozila u londonskom crnom taksiju! Tura je bila odlična! Trajala je 3 sata, a u to vrijeme smo prošli gotovo pola centra Londona. To je još jedan način na koji možete proći najzanimljivije i najbitnije dijelove Londona u vrlo kratkom vremenu. 



Hrana na tržnicama

U Londonu kao i u svim velik europskim metropolama možete isprobati sve kuhinje svijeta! Ja sam se uglavnom zadržavala na marketima! Spomenut ću tri na kojima sam provela najviše vremena, iako ih London ima preko 20-ak.

Broadway Market

Nalazi se u East Londonu, u samom srcu Hackneyja. Kojeg Londonci nazivaju Bronxom Londona. Nije opasno bez brige. Market se otvara subotom od 9-17 sati i prepun je lokalaca uz ponešto turista. Na marketu možete pronaći gotovo sve – od svježe pečenog kruha (koji se čeka u redu) do pulled pork sendviča! Posebno mi se svidjelo što ovaj market nije pretrpan turistima. Tako da ako želite osjetiti duh Londona kao lokalac slobodno se uputite na ovdje!



Old Spitalfields Market

Ako volite antikviteta, stare vinil ploče i vintage odjeću onda je ovo pravo mjesto za vas. Tu se nalazi i nekoliko food truck štandova s hranom. Izbor nije šarolik kao na Broadway Market, no odjeća, šeširi i antikviteti ovom marketu daju posebnu draž. Ps u blizini se nalazi pub u kojem je zadnja žrtva Jacka Trbosjeka viđena kako pije piće. Popijte pivo, Jacka više nema... valjda... 

Borough Market

Ovaj market je najstariji u Londonu, preko tisuću godina., vrlo popularan i prepun turista. Ispred svakog štanda s hranom postoji red, a kuhinja ima iz svih krajeva svijeta. Uz market su se smjestili i restorančići koji izlaze sa svojim uslugom na ulicu i postaju street food. Jedan takav je i El Pastor, tacos bar. Ovdje možete pojesti tacose bez glutena! Pravo otkriće! Nemojte propustiti ni štand s pulled duck u finom umaku sa salatom! Njam!

Nikako nemojte zaboraviti posjetiti Camden Town gdje se nalazi Camden Market. Rijeke turista vrludaju ovim marketom u potrazi za hranom, suvenirima, kožom, antikvitetima. Sve što zamislite ovdje možete naći!

London pruža mnogo više od ovih par marekta koje sam nabrojila. Na vama je da ga istražite i izgubite se u svoj njegovoj veličini i ljepoti! Sretan put!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju