Sastojci za 6 do 8 osoba:
1 kg janjetine bez kosti
1 crveni luk
2 mrkve
2 stapke celera
5-6 češnja češnjaka
800 ml narezanih pelata
200 ml crvenog vina
1 lovorov list
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica crnog papra
1 čajna žličica cimeta u prahu
¼ čajne žličice muškatnog oraščića
2-3 žlice maslinova ulja
svježi peršin za ukrašavanje

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

Dobar gulaš kuha se satima Hrana i piće Jedini način za omekšavanje žilave junetine za gulaš

Priprema:
1. Narezane kocke janjetine pomiješajte sa solju, paprom, cimetom, muškatnim oraščićem i jednom žlicom ulja, prekrijte ih folijom i ostavite u hladnjaku preko noći da se mariniraju.

2. U većem loncu zagrijte ostatak ulja, pa prepržite janjetinu sa svih strana da dobije zlatnosmeđu koricu. Tada dodajte narezani luk, mrkve, celer i češnjak.

3. Pirjajte sve zajedno oko pet minuta uz često miješanje dok povrće ne omekša.

4. Dodajte nasjeckane pelate (ili svježe rajčice), vino i lovorov list.

Slika nije dostupna Hrana i piće Recept za svinjski gulaš koji će vas utopliti bolje od centralnog grijanja

5. Kada gulaš zavrije, smanjite temperaturu na najniže, pokrijte lonac i pustite da se sve tako krčka oko 2 sata, ili do trenutka kad se meso počinje raspadati.

6. Poslužite uz kuhani krumpir ili rižu, a ukrasite nasjeckanim svježim peršinom. Dobar tek!

Savjet plus:
Prije serviranja isprobajte gulaš i dodajte po želji soli i papra.