Ovo je španjolski tradicionalni recept za dvostruku termičku obradu krumpira. Za njegovu pripremu najbolje je iskoristiti krumpir bogat škrobom poput našeg ličkog, jer će isti ponuditi najviše okusa.

Sastojci za 4 do 6 osoba:

1,5 kg krumpira
70 grama svježeg peršina
2 veća češnja češnjaka
70 ml maslinovog ulja
2 žlice maslaca
1 manji limun
sol i papar po želji

Priprema:

1. Ogulite i očistite krumpire, pa ih narežite na kocke jednake veličine. Stavite ih kuhati u veliki lonac s hladnom vodom. Ovdje saznajte kako možete oguliti kilu krumpira u samo 10 sekundi.

2. Dobro posolite vodu i na umjereno visokoj temperaturi pustite da zavrije. Kuhajte ih oko 20 do 25 minuta dok ne omekšaju.

3. U maloj zdjeli pomiješajte nasjeckani peršin i češnjak.

4. Ocijedite vodu od kuhanog krumpira i dobro ih posušite.

5. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte krumpire te ih povremeno protresite. Krumpire pecite oko pet minuta dok korica ne postane zlatno-smeđa i hrskava. Ovdje saznajte kako napraviti gratinirani krumpir iz pećnice.

6. U krumpire dodajte kombinaciju češnjaka i peršina, dobro promiješajte da se sljube okusi, i pustite da aromatiziraju krumpire jednu do dvije minute. Nakon toga dodajte maslac, posolite i popaprite po želji.

7. Kad su krumpiri gotovi, preko njih naribajte koricu jednog manjeg limuna. Upotrijebite nešpricani i organski uzgojeni limun. Dobar tek!