Bataci u lisnatom tijestu odlična su ideja za brzi ručak, ali i maštoviti zalogaji za druženja. Odlično se slažu s umakom od paprike, ali kao inspiracija mogu poslužiti i gljive ili sir. Batake prethodno možete i ostaviti u marinadi od maslinovog ulja, limunovog soka, soli i papra. Volite li mediteranske arome ubaciti možete i ružmarin, kumin ili origano.

Sastojci za piletinu u lisnatom tijestu:

4 batka
500 g lisnatog tijesta
1 glavica luka
1 mrkva
2 paprike
2 dl vrhnja za kuhanje
sol, papar,
1 žličica kurkume
1 jaje
1 žličica sezamovih sjemenki

Priprema:

1. Batake posolite, popaprite i ispržite na tavi sa svih strana. Ostavite ih da se hlade. 

2. Popržite sjeckani luk pa dodajte naribanu mrkvu i sitno sjeckanu papriku. Kad omekša ulijte vrhnje i ostavite neka krčka dok se malo ne reducira pa začinite kurkumom. Ostavite neka se hladi.

3. Lisnato tijesto razvaljajte i podijelite na četiri dijela pa na svaki stavite žlicu umaka od paprike. Preklopite tijesto oko bataka pa premažite umućenim jajetom sa malo vode i sjemenkama sezama.

4. Stavite u lim za pečenje obložen papirom pa pecite na 200°C oko desetak minuta dok tijesto ne porumeni.

Piletina s roštilja - 4 Hrana i piće 3 greške koje trebamo izbjegavati kada pečemo piletinu na roštilju

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju