Restoran Ezza u Dubrovniku, gdje se uživa u steakovima i koktelima s pogledom na dubrovačke zidine, drevnu luku i Lokrum, rezultat je ljubavi kapetana nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke prema jadranskom biseru.

Elitni restoran koji je Džeko otvorio prije nekoliko godina, nedavno se našao na meti kritika navijača Olympiakosa koji su na stranici TripAdvisora ostavili negativne recenzije uoči susreta četvrtfinala Konferencijske lige protiv Fenerbahčea. Zlobne komentare ostavili su navijači koji restoran nisu ni posjetili, ali Ezza je zadržao odličnu ocjenu i na drugom je mjestu od 352 restorana u Dubrovniku. 

Al Dente - 1 Hrana i piće Uskoro i u Rovinju: Popularna zagrebačka pizzeria najavila pizze "kakve do sada niste probali"

Kao kod kuće 

"Dubrovnik je mjesto u kojem sam se oduvijek osjećao kao kod kuće. Ovdje sam želio napraviti restoran kao niti jedan drugi, za sve one koji vole Dubrovnik koliko i ja. Usput sam imao sreću da sam upoznao Armina Hadžića, mojeg poslovnog partnera, koji dijeli istu strast prema vrhunskoj gastronomiji. Nakon mjeseci napornog rada i predanosti da sve bude savršeno, rodio se EZZA Steak & Cocktail Bar“, objavio je svojevremeno Edin Džeko na društvenim mrežama, a za one koji ga još nisu posjetili pitali smo po čemu se to dubrovački restoran razlikuje od drugih.

Restoran Ezza u Dubrovniku - 3 Restoran Ezza u Dubrovniku - 3 (Foto: Ezza/Instagram)

"Ezza je restoran u kojem se strast susreće s kulinarskom kreativnošću, izvrsnim servisom te sjajnim vinima i kreativnim koktelima s potpisom. Kroz svoju ponudu, od samog ulaska u restoran, cilj nam je svakome gostu dočarati viziju živopisnog, predivnog Dubrovnika kao svjetskog grada, vodeći ih pritom na nezaboravno putovanje u kojemu uživaju sva čula i koje će pamtiti cijeli život“, kažu u restoranu čiji se jelovnik temelji na mesu koje odležava, kako kažu, na poseban način". 

Pizza/Ilustracija Aktualno Izazov o kojem bruji cijela Hrvatska: "Smaži pizzu u 60 minuta i osvoji 1000 eura"

Vrhunski steak 

Prema preporuci kuće Ezza je mjesto na kojem ćete pojesti izvrsni australski Wagyu ribeye steak ili japanski Wagyu A5 ramstek, no osim mesa hvali se i krem juha s kukuruzom sa žara (16 eura), tataki tuna (25 eura) ili pak tjestenina s istarskim crnim tartufima (37 eura).
Na meniju ćete pronaći brisket koji se priprema 12 sati (39 eura), Tomahawk steak (185 eura za kilogram, s kosti), kao i Wagyu Ezza burger sa crnim tartufima (39 eura). Pažnju plijeni i desert Tokyo 9 (karamel od soje s mliječnim sladoledom, meringa od wasabija, yuzu, lješnjaci) po cijeni od 17 eura.

Azijska jela na meniju ne trebaju čuditi jer suvlasnik i executive chef Armin Hadžić Denza potpisuje i lanac wok barova u Hrvatskoj i BiH. Chef Edin Džemat koji je zanat ispekao u Švedskoj, u svojem životopisu ima i titulu kapetana švedskog kulinarskog tima. Prije nego što je došao u Dubrovnik, kuhao je i u svjetski poznatoj Nomi.

"Iznimno smo ponosni i na svoje jedinstvene koktele s potpisom kao što su Libertas, Dubrovnik Dragon Elixir i Orlando’s Column, a uz njih su tu i brojni svjetski klasici te uistinu respektabilna vinska karta s najpoznatijim domaćim i svjetskim etiketama“, kažu u restoranu Ezza.

Gola uživancija: Nova zagrebačka trattoria za bezobrazno uživanje u hrani i vinu Lucia Jergović i Ivan Salopek Trattoria & enoteca Gola - 2 Trattoria & enoteca Gola - 1 +0 Trattoria & enoteca Gola - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju