Kako bi pržena piletina bila hrskavija, u smjesu za paniranje možete dodati usitnjene kokice. Dovoljno ih je izmiksati u dovoljno snažnom multipraktiku, zajedno sa starim kruhom ili krušnim mrvicama. Za pripremu odaberite kokice koje nisu preslane ili ih ispecite sami i začinite prema ukusu.

Za više okusa u smjesu za paniranje možete dodati mljevenu dimljenu papriku, kako je navedeno u receptu, ali i poigrati se s različitim začinima, kao što su češnjak u prahu, kurkuma ili origano.

Hrskava pržena piletina odlična je za grickanje uz kakav umak na bazi jogurta, vrhnja ili majoneze, ali i kao dodatak najrazličitijim jelima od riže, tjestenine ili krumpira.

Sastojci za prženu piletinu u smjesi s kokicama:

  • 25 g pečenih slanih kokica
  • 85 g krušnih mrvica ili starog kruha
  • 2 žličice mljevene dimljene paprike
  • 50 g glatkog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 2 komada pilećih prsa bez kože
  • ulje za prženje

Priprema pržene piletine u smjesi s kokicama

  1. Pomiješajte kokice, kruh ili krušne mrvice i papriku pa izmiksajte u mrvičastu smjesu te prebacite u veliki tanjur. U drugom tanjuru umutite jaje, a u trećem pomiješajte brašno sa začinima.
  2. Piletinu narežite na trake pa ih najprije umočite u začinjeno brašno, zatim u jaja i na kraju u smjesu kokica – utisnite mrvice na piletinu da se bolje zalijepe. Ostavite u hladnjaku najmanje pola sata.
  3. Zagrijte dovoljno ulja da prekrije površinu velike tave pa pecite komade piletine 2-3 minute sa svake strane u serijama dok ne porumene i ispeku se. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru. Poslužite toplo s prilozima prema želji.

Kako ispeći najfiniju piletinu: 5 sastojaka koji će promijeniti način na koji kuhate Pečena piletina iz jedne tave Pečena piletina s krumpirom iz pećnice Piletina +2 Pohana piletina

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju