Patatas bravas se tradicionalno poslužuje u barovima kao dio tapasa jer je riječ o hrani koja se lako dijeli s prijateljima, a izvrsno pristaje uz hladno pivo.

Hrskave krumpire u začinjenom umaku vrlo lako možete napraviti i u vlastitom domu. Evo što vam je potrebno...

Sastojci za hrskave krumpire:

  • 1 kg krumpira
  • 2-3 žlice maslinova ulja
  • sol i papar po želji

Sastojci za umak:

  • 200 grama nasjeckane rajčice (može i iz konzerve)
  • 1 žlica koncentrata od rajčice
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 čajne žličice slatke paprike u prahu
  • prstohvat čili praha
  • prstohvat šećera
  • sol po želji


Priprema hrskavih krumpira:

  1. Krumpire ogulite i narežite na kockice pa papirnatim ručnikom odstranite višak vlažnosti s površine.
  2. Suhe krumpire pomiješajte s uljem i začinima te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 40 do 50 minuta, odnosno dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.
  3. Za to vrijeme napravite začinjeni umak. Narežite luk te ga prepirjajte na maslinovom ulju oko pet minuta.
  4. Tada ubacite nasjeckani češnjak. Dobro promiješajte i pirjajte oko jedne minute.
  5. Ubacite nasjeckane rajčice, koncentrat i začine. Sve dobro promiješajte i kuhajte oko petnaestak minuta dok se umak ne zgusne.
  6. Poslužite umak preliven preko hrskavih krumpira. Dobar tek!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju