Ako nešto slatko izgleda jako dobro, obično iza toga stoje sati truda i puno vještine. Zato obožavamo pametne i jednostavne dosjetke koje uz minimalno utrošenog vremena i truda daju wow-rezultate.

Mousse od fine čokolade već je dovoljno elegantan recept sam po sebi, a uz dodatak karameliziranih kokica u umaku od viskija odjednom ste dobili sjajnu kombinaciju okusa, efektni izgled i zabavnu teksturu uz savršeno gladak mousse koji ste napravili – u blenderu.

Mousse s kokicama posebno će dobro izgledati u prozirnim čašama, teglicama i čašama na stalku.

Poslužen uz onaj viski koji ste već neko vrijeme htjeli probati, ovaj desert bit će događaj koji ćete pamtiti. I ponoviti.

Sastojci za mousse s kokicama:

Za mousse:

  • 400 g crne (70 % kakaa) čokolade, sitno nasjeckane
  • 200 g bijele čokolade, sitno nasjeckane
  • 200 g mliječne čokolade, sitno nasjeckane
  • 4 bjelanjka
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 250 ml kipuće vode
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Za umak:

  • 110 g šećera u prahu
  • 125 ml viskija
  • 2 žličice izgnječenih mahuna kardamoma
  • 3 velike šalice kokica prelivenih karamelom

Priprema moussea s kokicama:

  1. Stavite čokoladu i kipuću vodu u blender i miksajte dok se sve ne otopi. Dodajte bjelanjke i miksajte dok smjesa ne postane jednolična, zatim dodajte vrhnje i vaniliju i miksajte da se sve sjedini. Ulijte u posude za posluživanje i ohladite četiri sata ili dok se ne stegne.
  2. Uspite šećer, viski, kardamom i 60 ml vode u lonac na srednju vatru i pustite da se lagano kuha. Miješajte da se šećer otopi pa kuhajte na laganoj vatri 10-12 minuta ili dok se malo ne zgusne. Ostavite sa strane da se potpuno ohladi pa dodajte kokice i promiješajte.
  3. Izvadite mousse i u svaku čašu dodajte kokice te poslužite.

Fenomenalna hrana je tek početak priče: 5 mjesta koja treba vidjeti u San Sebastianu San Sebastian - 1 San Sebastian - 2 San Sebastian - 3 +2 San Sebastian - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju