Marljive ruke i dobre ideje rođenih Osječana Vesne i Damira, koji u Rijeci žive više od 20 godina, "krivi" su za bar kakav nećete naći nigdje drugdje u Hrvatskoj. Obiteljski Langos bar u Rijeci nudi slasno i hrskavo dizano tijesto koje se jede prazno, punjeno ili s nadjevima – popularne langoše, omiljene u Slavoniji i Mađarskoj. Flafaste i sočne, pržene lepinje u Mađarskoj su omiljeni street food.

Najčešće mirišu na češnjak te kiselo vrhnje i naribani sir kojim se obilno posipaju dok su još vrući. Originalno se premazuju mješavinom sitno sjeckanog češnjaka, ulja i vode, a zatim se dodaju ostali dodaci poput primjerice slanine ili kobasica narezanih na ploške.

U riječkoj Krešimirovoj ulici možete probati više vrsta langoša, a sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama, vrijedi svratiti na slasne zalogaje. Kako kažu, najpopularniji je crveni langoš s vrhnjem, čilijem, kulenom, lukom i feta sirom.

Langos bar Rijeka - 3 Langos bar Rijeka - 3 (Foto: Ivan Vranjić.)

U ponudi imaju i prazni langoš, bijeli s umakom od vrhnja i češnjaka, posipan sirom i vlascem, zeleni (pesto genovese, rikula, mozzarella, aceto balsamico) i turbo (punjeni šunka, sir). Želite li se zasladiti, najbolji je izbor langoš s Nutellom, raznim preljevima, kokosom ili orasima. Cijene se kreću od dva eura za prazni, slatki je 2,5 eura, a slani su 3,5 eura.

 

Bistro Hidden u centru Rijeke: Novi koncept Denija Srdoča za guštanje u hrani, vinu i opuštenoj atmosferi Nebo by Deni Srdoč - 8 Nebo by Deni Srdoč - 6 Deni Srdoč - 15 +0 Deni Srdoč

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju