Izbjegavate li brašno i gluten te tražite zdravije varijacije na temu blagdanskih slastica, kao inspiracija može poslužiti čokoladni kolači od graha. Bez brige, sočne kocke nemaju onaj „zdravi“ okus, niti se grah u njima osjeti. Poslužiti može crni grah koji će dati lijepu, tamnu boju, ali i smeđi. Osim što su sočni i zdravi, ovi kolači će vas i zasititi zahvaljujući proteinima iz graha pa lako mogu poslužiti za doručak.  

Sastojci za čoko-kocke s grahom

250 g ocijeđenog crnog graha
10 g kakaa
40 g zobenih pahuljica
1/4 žličice soli
100 g meda, javorovog ili agavinog sirupa
40 g kokosovog ulja
2 žličice ekstrakta vanilije
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 šalice čokoladnih kapljica

Priprema:

1. Koristite li krupnije zobene pahuljice kratko ih izmiksajte dok ne postanu sitne. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzija.

2. Pomiješajte sve sastojke osim čokoladnih kapljica i izmiksajte ih u glatku smjesu. Umiješajte kapljice pa ulijte smjesu lim za pečenje. Prema želji možete posuti kolač s još kapljica.

3. Pecite biskvit 15-18 minuta, a zatim ostavite da se hlade najmanje 10 minuta prije rezanja. Želite li da se kocke još više stegnu, ostavite ih u hladnjaku preko noći.

Restoran s dušom krčme: Mjesto na putu prema Rijeci gdje se gušta u jelima na žlicu, pečenjima i kremšnitama Gostiona Putniku - 1 Gostiona Putniku - 6 Gostiona Putniku - 4 +1 Gostiona Putniku - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju