Kupili ste previše? Hrana koja ne podnosi čuvanje u zamrzivaču
Podijeli
Hrana koja ima puno vode, poput krastavaca, rotkvica ili naranči neće biti ukusna nakon odmrzavanja.
Foto: Getty Images
Zelena salata će nakon zamrzavanja uvenuti i posmeđiti.
Foto: StockFood
Jogurt, kao i svježi kremasti te polutvrdi sirevi u zamrzivaču mogu promijeniti teksturu.
Foto: Getty Images
Već pripremljena hrana pržena u dubokom ulju ili pečena neće biti ukusna ako je čuvate na ledu.
Foto: Stockfood
Odlučite li je zamrznuti, struktura majoneze će se promijeniti, sastojci će se odvojiti i neće biti kao izvorni proizvod.
Foto: Getty Images
Zamrznuti možete sjeckani špinat, ali ne i skuhani jer se podgijavanjem stvaraju toksini...
Foto: Thinkstock/Guliver
Jabuke
Foto: Unsplash
Avokado nemojte zamrzavati jer će potamniti i postati gnjecav ili spužvast.
Foto: Stockfood
Pogledaj
i ovo
+
1
+
1
+
1
Manje otpada, više okusa
Važne lekcije iz MasterChefa: Trikovi kojima možemo uštedjeti novac i čuvati prirodu
+
0
+
0
+
0
Bez greške
5 zlata vrijednih trikova: Kako napraviti savršene faširance?
+
5
+
5
+
5
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
1
/
8