1. Bundevijada u Gorskom kotaru

Ljubitelji dobre hrane ovoga se vikenda mogu uputiti u Gorski kotar, točnije u Vrbovsko gdje će 10. i 11. listopada održavati manifestacija Bundevijada. Osim fine, domaće hrane, te izbora za naj buču, put prema najistočnijem gradu Gorskog kotara možete iskoristiti i za istraživanje okolice.

Obavezno posjetite slikoviti kanjon Kamačnik u šumovitom masivu Velike Kapele – istinski raj za šetače i ljubitelje prirode. Prošetati možete i uređenom šetnicom oko Čogrljevog jezera koje sačinjava pet malih izvora, a svakako svratite i do Lukovdola u kojem je rođen Ivan Goran Kovačić.

Preferirate li jesti kestene, otputujte ovog vikenda u selo Liganj kod Lovrana na 42. 'Marunadu', ili Kesten-cugom krenite iz Zagreba do Hrvatske Kostajnice na 18. Kestenijadu koja će se održavati od 8. do 11. listopada.



2.  Bicikliranje po Međimurju
Ljubitelji aktivnog odmora mogu se uputiti na sjever Hrvatske, točnije u Sv. Martin koji je pravo odredište za uživanje na dva kotača. Osim mnoštva uređenih biciklističkih staza, ovdje se možete opustiti u termalnoj vozi bazena, ali i uživati u lokalnoj gastronomiji i probranim vinima.

>> VIDEO Otišli smo vidjeti kako izgleda aktivni odmor


3. Etnoland u Pakovom selu
Etnoland u Pakovom selu kod Drniša odlična je destinacija za ljubitelje dalmatinske hrane i običaja. U ovom autentičnom selu jede se najbolji drniški pršut, vino i drugi specijaliteti Zagore.

>> Neotkrivena Hrvatska: Autentično mjesto u kojem se jede najbolji pršut



4. Zoološki vrt u Zagrebu
Slobodni vikend možete iskoristiti i za posjet Zagrebačkog zoološkog vrtu, koji je nedavno dobio novo pojačanje – prvog mravojeda u povijesti ove institucije. Mužjak divovskog mravojeda (Mymecophaga tridactyla) star je godinu i pol, njegova nastamba se nalazi u paviljonu 'Duh monsunskih šuma', a na Facebook stranici Vrta do 18. listopada traje natječaj za imenovanje ovog simpatičnog sisavca.



5. Mini-odmor u susjedstvu
Produljeni vikend odlična je prilika i za mini putovanje. Uputite se u susjednu Sloveniju, koja u jesensko vrijeme privlači velik broj turista iz cijeloga svijeta.

>> Kako provesti vikend iz snova u Ljubljani

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju