Ime ovog događanja dosta ga precizno opisuje. Dan bez hlača u podzemnoj je upravo to. Ljudi se okupe, skinu hlače i putuju podzemnom željeznicom. Zašto? Jer je zabavno, kažu organizatori, a to potvrđuju i ozarena lica putnika bez hlača.

Sve je počelo 2002. u New Yorku s No Pants Subway Ride, a od tada se inicijativa proširila po svijetu i Dan bez hlača u podzemnoj postao je tradicionalno međunarodno događanje. U Londonu se tako održava pod "prevedenim" imenom No Trousers Tube Ride, a 8. siječnja sljedeće godine održat će se u nekoliko gradova diljem svijeta nakon dvije godine neodržavanja zbog pandemije.

Hlača nema, ali ima pravila

Sudjelovati mogu svi koji žele, kotizacija i rezervacija nema, ali morate platiti voznu kartu. Rublje u kojem sudionici ostaju kad skinu hlače iz higijenskih razloga ne smije biti preoskudno, tako da ovo ipak nije prilika da pokažete mankini. Najvažnije, nema virkanja ako i sami ne skinete hlače, zato organizatori ne objavljuju točne rute u pojedinim gradovima nego samo mjesto sastanka. Jednom kad se hlače skinu, više nema „scenarija“, očekuje se da se svatko ponaša kao i inače u vlaku.

Samo, eto, s hlačama u ruksaku.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju