U prosincu 2017. godine četvorica prijatelja ostvarili su si tajnu želju i kupili privatni otok. Zapravo otočić koji se zove Pine Key i puno je popularniji pod nazivom Beer Can Island, kako mu često tepaju. Nalazi se blizu obale Floride, zapravo gleda na njezinu poznatu plažu Apollo, prekriven je borovom šumom po kojoj je i dobio ime. Ima površinu od nekih devet hektara i prije sedam godina prijatelji su za njega iskeširali samo 65 tisuća dolara.

Osim što je oko otoka plićak koji se može prehodati i koji mami na cjelodnevno ispijanje koktela u moru, jedini "susjed" Pine Keya je zračna baza Mac Dill – pa na otoku, što god radili, ne smetate nikome. Tako su četvorica prijatelja bez velikih intervencija od Otoka pivskih limenki napravili Otok zabave. Postavili su nadstrešnice, izgradili sanitarne čvorove, kućice sa šankovima i restoranima, postavili napuhance i druge sadržaje za zabavu i stvorili odredište koje su voljeli i mladi i obitelji, jer je bilo za svakoga po nešto.

Otok je funkcionirao kao privatni klub usred zaljeva Tampa, a pristup su imali samo članovi. Ideja četvorice prijatelja brzo se pokazala vizionarskom. Partnerstva s čarter tvrtkama podigla su vrijednost otoka u okvirima Zaljeva, ali zahvaljujući njima otok je postao i živo odredište za zabavu i partijanje. Na Pine Keyju održavala su se najrazličitija događanja, od koncerata do vjenčanja.

No vlasnici su iznenada prije nekoliko tjedana odlučili otok prodati, a ako bi tko iz znatiželje doplovio ili se želio uvjeriti svojim očima da je zabava stvarno gotova, dočekala bi za tek ploča s natpisom "Otok zatvoren, zabranjen ulaz". Cijena otoka koju su platili 65 tisuća dolara sada je vrtoglavih 14,2 milijuna dolara.

“Zahvalni smo na podršci koju smo dobili od zajednice i naših članova tijekom godina, ali svim dobrim stvarima jednom mora doći kraj“ izjavili su kada je izašlo u javnost da prodaju otok. Pine Key jedan je od rijetkih otoka u privatnom vlasništvu u zaljevu Tampa, pa je ovo rijetka prilika za investiciju", rekao je Cole Weaver, većinski vlasnik otoka. Novi vlasnici osim otoka dobivaju i plićak koji ga okružuje, odnosno potopljeno žalo koje izranja samo za oseke, mogu na sebe prenijeti licence za hranu i piće, ali i – promijeniti ime otoka ako to žele.

Izgleda da će Pine Key novog vlasnika dobiti uskoro jer je na službenoj stranici otoka objavljeno da traju dogovori s potencijalnim vlasnikom koji želi i da je zajednica uključena u Pine Key pa tako svatko za 1000 dolara može postati dioničar, posjedovati dio otoka, ali imati i pravo glasa i odlučivati o budućnosti otoka.

Bolje plaće, više godišnjeg odmora: Tri europske zemlje u kojima su ljudi sretniji nego ikada prije Autocesta Transfagarasan, Rumunjska - 2 Dvorac Bran, Rumunjska - 2 Tarnava Mare, Rumunjska - 6 +13 Hoia Baciu (Rumunjska) - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju