Većina će putnika odabrati svoj smještaj u nekom od hotela iz poznatih svjetskih lanaca, naravno ako si to mogu priuštiti i time biti barem malo sigurniji da će dobiti uslugu na željenom nivou. Ali, zašto toliko bježati od manjih, obiteljskih hotela? U većini slučajeva dobit ćete osobniji pristup i ponudu kakvu biste u poznatijim hotelskim lancima skupo platili. Jedan od takvih je The Toren iz Amsterdama.



The Toren hotel smješten je u staroj kanalskoj kući, u jednoj od najprestižnijih i najekskluzivnijih ulica u Amsterdamu, Keizersgracht. Iako je u kući otprije djelovao hotel, tek 1991. dolazi u posjed današnjih vlasnika koji ga preuređuju u luksuzni boutique hotel s 4*. Lokacija je više nego savršena. Unutar prstena središnjeg kanala, tek 10-ak minuta pješice od Dam i kraljevske palače, na samom rubu četvrti Jordaan, koja je poznata po dobrim restoranima, buticima i kafićima.

Unutrašnjost hotela sve je samo ne uobičajena. Luksuzne tkanine, bogatstvo boja, meki stolci, tamno izrezbareno drvo, prigušena svjetlost te mnoštvo staklenih lustera samo su dio bogatog uređenja koje će vas, nakon što uđete, odvesti u neko drugo vrijeme, neku drugu stvarnost. Iako je cijeli hotel renoviran, tu i tamo pronaći ćete pokoji stari komad namještaja koji svjedoči o bogatoj povijesti zgrade. Dok će većina hotela pribjeći pastelnim i jednostavnim bojama, ovdje one služe kako bi naglasile njegovu ljepotu, ali i strast vlasnika prema luksuzu i lijepim stvarima.



Sa svojih 38 soba, hotel spada u manje u gradu. Ali, to je zbog toga jer se više pažnje pridavalo prostoru i uređenju nego nagomilavanju manjih soba bez života. Svaka soba je jedinstvena i uređena na sebi svojstven način. Intimna atmosfera, kojoj pridonose intenzivne i luksuzne dekoracije, pruža potpuno novi osjećaj boravka u nekom hotelu.

Na uređenju interijera zajedničkim snagama radili su vlasnici, ali i poznati nizozemski dizajner Vim van de Oudeweetering, tvoreći šik, ali i teatralan te pomalo mističan ambijent, u kojem se sjedinjuju stil, toplina i komfor. I to je upravo ono što ćete dobiti u ovom hotelu. Luksuz, komfor u ambijentu koji će vam dati dojam da se nalazite u nekom dobrom kazališnom komadu.

Jedinstvenost i ljepotu hotela prepoznala je i struka, ali i gosti. Hotel je tako pokupio nagrade kao što je najbolji hotel u Nizozemskoj po ocjeni Tripadvisora (2012.-2017.), najbolji boutique hotel na svijetu (2012.), najbolji boutique hotel u Europi (2014.), najluksuzniji i najromantičniji hotel u Nizozemskoj (2013.), najbolji luksuzni dizajnerski hotel u Nizozemskoj (2015.).

Stoga, ako posjećujete Amsterdam, a želite odsjesti u šarmantnom i šik hotelu u centru, svakako razmislite o jednom od najljepše uređenih u gradu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju