Otto & Frank bar 28. siječnja počinje s ciklusom gostovanja chefova koji su se etablirali van zagrebačke restoranske scene. Prvi među njima talijanski je umjetnik tjestenina i zaljubljenik u gljive i tartufe, Marco Sasso.

Jela koja će spravljati autorske su izvednice poznatih talijanskih jela s tjesteninama i njegove kreacije s tartufima, a uz 4 organizirane večeri u baru Otto&Frank, Marco Sasso održat će i dvije radionice u obližnjem prostoru, specijaliziranom za takvu namjenum Opatovina 13. Na radionicama, koje će se održati u srijedu, 1. i četvrtak, 2. Veljače, svi zainteresirani imat će priliku naučiti sve o tjesteninama i tartufima.

Na prvoj radionici Marco Sasso polaznike će provesti kroz tipove brašna, razne tehnike izrade tjestenine te pokazati izradu jedne vrste tjestenine, koju će polaznici onda spremiti i konzumirati uz čašu vina. Jelo koje će spremati su tortelloni punjeni riccotom i špinatom s maslacem i lošinjskom kaduljom. Osim recepture kompletnog jela, Sasso će polaznicima pokazati izradu drugih oblika tjestenine (papardelle, chitarra, ravioli). Radionica je na engleskom jeziku uz pratnju hrvatskog moderatora.

Na drugoj radionici polaznici će saznati sve o tartufima, gdje se beru, vrstama, koji je najbolji, kako se čuvaju i najbolje koriste u kuhinji. Na radionici polaznici će spremiti raviole punjene ricottom i svježim tartufima.



Marco Sasso toskanac je rođen u Pisi, koji je svoju kulinarsku karijeru gradio na dva kontinenta. Prvo u Americi, najviše u New Yorku, gdje je imao svoj restoran i tvrtku za prodaju gljiva La tartuferia. Njegova ljubav prema gljivama dovela ga je u Hrvatsku, točnije na otok Lošinj gdje zadnjih 11 godina drži restoran "Bora Baru". Na Lošinju Marco je ponovno otkrio mirise i okuse svoga djetinjstava, s osim toga, gljive i najdraži mu tartufi su mu nadohvat ruke.

Tagliatelle s brokulom i domaćom kobasicom, Papardelle s veprom, Tortelloni punjeni riccotom i špinatom u umaku od rajčice, Panna cotta s tartufima i medom samo su neka od jela koje će praviti Marco Sasso i koja će se moći probati tijekom njegova gostovanja u Otto&Franku. Uz to, Otto&Frank pripremio je i pravu poslasticu za sve ljubitelje domaćih craftova, najboljih europskih lagera i finger food delicija, jer je četvrtak 2. veljače rezerviran za uživanje u pivu i prženim i spicy pilećim krilcima, brusketama s kobasom i Brie sirom, ražnjićima od mladog krumpira i pancete i drugim delicijama.

Na prvoj večeri u Otto&Frank baru, u srijedu 1. veljače, možete pojesti papardelle s veprom uz Telus Plavac te tortellone punjene riccotom i špinatom u umaku od rajčice uz Kobal Haložan. Iduće večeri na meniju su pržena pileća krilca, spicy pileća krilca Hoisin, tikvice sa suhim sirom, bademi, redukcija aceta, ražnjići od mladog krumpira i pancete te brusketice sa kobasom i Brie sirom, uz lagere i domaća zanatska piva.

U petak Marco Sasso sprema raviole od riccote i tartufa, gnudi uz Deklić Malvaziju, a drugi slijed se bira prilikom rezervacije: file brancina s pireom od celera i tartufima uz Kobal Šipon ili svinjski lungić s pireom od celera i tartufima uz Telus Plavac te za desert panna cotta s tartufima i medom uz Kobal Haložan. Posljednju večer na meniju su carpaccio od hobotnice i Zigante Malvazija, ricotta gnocchi - gnudi i Kobal Sivi Pinot - orange, svinjski lungić s vrganjima i pireom s karameliziranim lukom uz Duboković 2718
te panna cotta s tartufima i medom uz Kobal Haložan.


Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju