„Uvijek ćemo imati Pariz“ – jedna je od vjerojatno najpoznatijih rečenica ikad izgovorenih na filmskom platnu. E pa, Pariz je stvarno magičan, a još ako uzmete neki od sljedećih smještaj putem Airbnba koje preporučuju na stranici Conde Nast Traveler, boravak u francuskoj metropoli ostat će vam u lijepom sjećanju...

Mirno potkrovlje u nekadašnjem umjetničkom ateljeu

Oaza ljubitelja knjiga, ovo jednosobno potkrovlje nudi dvokatnu knjižnicu koju gosti mogu razgledati. Prepuno svijetlih boja, zanimljive umjetnosti i tona prirodnog svjetla - zahvaljujući prozorima dvostruke visine - dom čini idealnu bazu na granici 14. i 6. arondismana. Nalazi se samo nekoliko blokova od Jardin du Luxembourg i pariških katakombi.

Trosobni stan u 5. arondismanu

Ovaj apartman nudi tri spavaće sobe: jednu s bračnim krevetom, jednu s krevetima na kat i jednu s krevetom za jednu osobu. To znači da vaš tinejdžer može biti sam dok se mala djeca mogu smjestiti u sobu s krevetima na kat - a sve to dopuštajući roditeljima da imaju potrebni mir. Tu su i dvije kupaonice i dobro opremljena kuhinja te blagovaonski stol za šest osoba. Mnoge obitelji su unajmila ovo mjesto, stoga, ako vas ide više, stavite ovaj stan na popis.

Trosobni stan u 5. arondismanu Trosobni stan u 5. arondismanu (Foto: Airbnb)

Jednosobni penthouse

Arhitektura ovog jednosobnog stana je zadivljujuća, zahvaljujući drvenim gredama koje podsjećaju na brod i upečatljivom dekoru, od ormarića od poda do stropa u dnevnoj sobi do potpuno popločane minijaturne, ali funkcionalne kuhinje. Stan ima i balkon s pogledom na ulicu ispod, a smješten je u 2. arondismanu, tako da ćete biti na pješačkoj udaljenosti od operne kuće Palais Garnier i Louvrea.

Šarmantni smještaj u Maraisu

Sve u vezi ovog stana je šarmantno, od originalnih greda i antiknih komoda do zajedničkog dvorišta izvana. Iako je ovaj dom možda malen, domaćini su maksimalno iskoristili prostor, odvojivši sobe staklenim zidovima i vratima kako bi svjetlost protjecala cijelim prostorom. Naći ćete i dobro opremljenu kuhinju, namjenski radni prostor i ugodan dnevni boravak.

Šarmantni smještaj u Maraisu Šarmantni smještaj u Maraisu (Foto: Airbnb)

Povoljni stan u srcu Montmartrea

Pronaći smještaj za manje od 900 kuna po noći jako je teško u Parizu — ali ovaj stan na granici 18. arondismana, u blizini Sacré - Coeura, to vam omogućuje.. Da, riječ je o studiju, ali stane sve što vam je potrebno: bračni krevet, radni stol, ormar, blagovaonica i čajna kuhinja. Također ćete imati pristup zajedničkom vrtu apartmana tako da je zagarantirano uživanje u jutarnjoj kavi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju