Najzabavniji grad s one strane Dunava omiljena je destinacija za sve željne dobre gastronomije, povijesnih lokaliteta i lude noćne zabave. Nema te osobe koja je posjetila Beograd, a da nije oduševljena gostoprimstvom Beograđana, ali i smislom za humor i dobru zabavu. Pa zašto ne biste ove godine i vi istražili što to Beograd nudi, a da svake godine privlači sve više posjetitelja.

Dopustite da vas Novi Sad pripremi za Beograd

Ako ste u potrazi za gradom koji će vas pripremiti za ono što vas čeka u Beogradu, onda ne trebate tražiti dalje od Novog Sada. Novi Sad je Beograd u malom, toliko sličan,a opet toliko različit.



Stanovnici Novog Sada vole dobru zabavu, a često ta zabava traje do dugo u noć i praćena je s povećim količinama prave domaće rakije. Ako vas ne "pali" žestica, dopustite da vas grad očara bogatom vinskom ponudom, jer u njegovoj okolici nastaju neka od najboljih srpskih vina.

> Najprijateljskiji grad Srbije: Mjesto koje će u vama probuditi davno usnulog partijanera

No, nije sve u piću. Ima nešto i u bogatom povijesno-kulturnom nasljeđu. U Novom Sadu nalazi se najveći židovski kompleks na području cijele Europe. Petrovaradinska tvrđava, odmah s druge strane rijeke, mjesto je u kojem ćete saznati sve o ratnoj povijesti, ali i uživati u prekrasnom pogledu koji se pruža na grad.

Ludi provod u Beogradu

Moram priznati da me Beograd očarao svojom jednostavnošću, ali i time što njegovi stanovnici bez problema zaruže do jutarnjih sati neovisno o tome što je srijeda. Ovdje su svi opušteni te maksimalno iskorištavaju svaki slobodni trenutak i mogućnost da sjednu na pivu. Ulice grada prepune su terasa i kafića u kojima ćete sresti strance i domaće kako veselo nazdravljaju novim prijateljstvima i poznanstvima.

> Europska prijestolnica zabave: Nema grada kao Beograda

Uz opuštenost stanovnika, grad će vas oduševiti bogatom gastronomskom ponudom. Popularna Skadarlija dio je grada u kojem se nalaze najbolji restorani, ali i dio grada u kojem je tijekom vikenda jako teško doći do slobodnog stola. Stoga, ako želite uživati u šopskoj salati, raznim pljeskavicama i jelima s roštilja, svakako prije rezervirajte svoje mjesto kako ne biste ostali gladni.

> Grad odlične i jeftine hrane: Jela koja morate isprobati u Beogradu

Vizurom Beograda dominira tvrđava koja se smjestila na samom ušću Save u Dunav, a oko nje se nalazi najveći park u gradu, Kalmegdan, koji je iznimno popularan kod stanovnika koji ovdje bježe od gradskog asfalta. Ljubitelji kulture voljet će Bograd zbog mnoštva muzeja koji ugošćuju neke od najslavnijih svjetskih izložbi. Ako ste više za istraživanje građevina i sakralne baštine onda će vas oduševiti Hram svetog Save, koji je jedna od najvećih pravoslavnih crkvi na svijetu.

> Rezervirana za lokalce: 10 još neotkrivenih mjesta u Beogradu

Odlučili vi da Beograd i Novi Sad posjetite tijekom vikenda ili preko tjedna, pripremite se na dobru zabavu i fešte do jutra. Jer ne veli se bez razloga da sunce u Beogradu uvijek dolazi prekasno.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju