Sofija, glavni grad Bugarske, očarava svojom bogatom poviješću i kulturom. Ispod gradskog centra skrivaju se Serdice, nekadašnje antičko naselje na kojem se razvila Sofija, nevidljive stanovnicima i turistima. Grad je tijekom 14. stoljeća dobio svoje današnje ime, a proglašen je glavnim gradom Bugarske 1879. godine nakon petstogodišnje borbe s Turcima.

Premier putovanja i Crno jaje donose uzbudljivo petodnevno putovanje u Bugarsku s dočekom Nove 2024. godine u Sofiji. Ovo putovanje uključuje tri noćenja s doručkom u hotelu i autobusni prijevoz. Polazak autobusa iz Zagreba i Slavonskog Broda je 28.12. dok je povratak zakazan za 1. siječnja iduće godine. Ovdje kliknite da biste vidjeli sve detalje ponude. 

Sofija - 3 Sofija - 3 (Foto: Shutterstock)

Jedna od najznačajnijih znamenitosti je crkva Svete Sofije, najstarija crkva u gradu, potječe iz četvrtog stoljeća. Njezini temelji leže na nekropoli iz rimskog doba, pružajući jedinstven uvid u povijesne slojeve grada. Također, memorijalna crkva Svetog Aleksandra Nevskog, nekada najveći pravoslavni hram na Balkanu, predstavlja simbol Sofije i impresivnu građevinu s početka 20. stoljeća.

Grad obiluje i drugim znamenitostima poput crkve Svetog Georgija, poznate kao Rotunda, najstarije i najbolje očuvane zgrade u Sofiji. Posjetitelji mogu istražiti luksuzniju stranu grada u ulici Suborna, gdje se nižu dizajnerske trgovine. Za one željne urbanog života, bulevar Vitosha nudi mnoštvo restorana i kafića.

Bansko - 5 Putovanja Sve popularnija skijališta u Europi: Zimski odmor istočno od Alpa gdje kuhano vino i pivo teku u potocima

Sofija je također poznata po svojim izvorima termalne vode, a u centru grada nalaze se kupelji iz 16. stoljeća koje danas služe kao muzej. U gradu ćete pronaći brojne restorane koji nude kako tradicionalnu bugarsku, tako i internacionalnu kuhinju, s izvrsnim odnosom cijene i kvalitete.

Među popularnim restoranima su Pod Lipite i Vodenitzata, gdje  može uživati u autentičnim bugarskim specijalitetima i folkloru. Restoran Manastirskata Magernitsa nudi jela pripremljena po receptima iz bugarskih manastira.

Plaža Bolata na Crnom moru, Bugarska - 4 Putovanja Nova europska turistička meka: "Zemlja prijateljskih domaćina u kojoj je pivo, i ostalo, bagatela"

Cijena aranžmana uključuje prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, tri noćenja s doručkom u hotelu s tri ili četiri zvjezdice, razgledavanja prema programu, stručno vodstvo te organizaciju putovanja.

Ovo putovanje predstavlja izvrsnu priliku za istraživanje bogate kulture i povijesti Sofije, uživanje u tradicionalnoj bugarskoj kuhinji i proslavu Nove godine u živahnom ambijentu bugarske prijestolnice.

Pravac, Sarajevo: Pogledajte fotografije zbog kojih ćete poželjeti posjetiti čarobni Festival svjetla Festival svjetla u Sarajevu - 16 Festival svjetla u Sarajevu - 15 Festival svjetla u Sarajevu - 14 +13 Festival svjetla u Sarajevu - 13

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju