Temperature lagano padaju, zima kao da je na vratima. Pogled na prirodu otkriva nam neke nove palete boja koja u mnogima bude posebne emocije.

Jesen je omiljeno godišnje doba za sve one koji ne vole velike vrućine i hladnoću, a ima li boljeg od odlaska na vikend odmor u neku od obližnjih, do sad još možda neistraženih destinacija? U nastavku vam donosimo 5 destinacija za jesenski Wellness & Spa escape.

Baška Voda

Iako je sezona kupanja gotovo, oni hrabri moći će još iskoristiti pokoji sunčan dan za posljednji skok u more ove sezone. Hotel Horizont 4* je pravi izbor za opuštajući odmor na Jadranu i to uz odličnu ponudu koju donosi portal Crno jaje, a koja sadrži opuštanje za dvoje ili dvoje + 1 dijete.

U hotelu Horizont nalazi se wellness i spa koji se prostire na dvije tisuće metara kvadratnih. Spa dio nudi bogat izbor bazena: unutarnji bazen, vanjski bazen, hidro-masažni bazen, kneipove kupke i kromatske tuševe.

Stubičke Toplice

Smještene manje od sat vremena vožnje od Zagreba, Stubičke Toplice mnogima su odličan odabir za jednodnevni posjet Spa oazi. No, zašto ne bi produžili svoj boravak na vikend i priuštili si nezaboravne trenutke uz uživanje u kvalitetnoj termalnoj vodi.

Termalna voda Stubičkih Toplica na glasu je svojim kvalitetama kao i termalne vode poznatih toplica Karlovy Vari. Uronite u termalnu bajku, iznenadite se doživljajem kupanja na minus temperaturama zraka, okruženi prirodom i obavijeni maglenim dodirom vode koja liječi uz posebnu ponudu za dvoje koju donosi portal Crno jaje.

Ptuj

Ptuj je prema mnogima jedan od najljepših slovenskih gradića. Smješten na obali rijeke Drave, Ptuj je neobično i slikovito mjesto koje nosi titulu "najstarijeg grada Slovenije".

Zajedno s prekrasnim dvorcem, prekrasnom secesijskom arhitekturom, obiljem povijesnih znamenitosti i izrazitim nedostatkom turističke gužve, Ptuj je odličan za vikend escape iz Zagreba. Crno jaje donosi vam ponudu za odmor u Grand Hotelu Primus u kojem potiču da se zdravom prehranom, aktivnim odmorom i wellness tretmanima vratite sebi te iznova uspostavite unutarnju ravnotežu.

Opatija

Opatija je jedinstvena destinacija za odmor u Hrvatskoj zbog svoje arhitektonske veličanstvenosti, vrhunske kuhinje i velikog izbora zabave i aktivnosti. U 19. stoljeću Opatija je kao ljetovalište bila kao lječilište i mjesto za odmor i oporavak.

Danas Opatija nudi široku ponudu zdravstvenih i wellness usluga. Crno jaje donosi vam ponudu za odmor u Grand Hotelu Adriatic koji osim čuvene finske saune, u Adriatic Sky Spa sadrži i tursku, kao i sve popularniju infracrvenu saunu. Tu je i unutarnja i vanjska Relax zona, idealne za opuštanje poslije boravka u sauni uz čašu osvježavajućeg napitka i opuštajuću mediteransku atmosferu.

Rogaška Slatina

Rogaška Slatina jedno je od najstarijih lječilišta u Europi. Kroz stoljeća su ga posjećivali brojni značajni ljudi koji su oblikovali renome njegovog prestižnog lječilišta. Ponosi se nizom termalnih i mineralnih izvora te jedinstvenom Donatom Mg, mineralnom vodom s najvećim udjelom magnezija na svijetu.

Danas Rogaška Slatina nudi brojne zdravstvene i kozmetičke tretmane, a ujedno je i jedno od najboljih lječilišta u srednjoj Europi za liječenje metaboličkih poremećaja. Među brojnim hotelima koje možete pronaći u Rogaškoj Slatini, jedan je nadaleko poznat diljem Europe, a to je potpuno renovirani Grand Hotel Donat Superior. Trenutno aktualna ponuda na Crnom jaju uz smještaj donosi i besplatan ulaz u svijet sauna, besplatan ulaz u unutarnji i vanjski hotelski bazen te fitness centar.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju