Dobro, ipak postoje. Ali su uglavnom toliko nerealna da se čini da su napravljena za neki znanstvenofantastični film, a ne da su dio naše planete.

Pamukkale, Turska

Ovaj kompleks termalnih izvora u jugozapadnoj Turskoj izgleda potpuno nestvarno. Pamukkale već mnogo desetljeća služe i kao lječilište, a upisane su i na popis Svjetske baštine. Radi se zapravo o brojnim terasama u kojima se nalaze prirodni bazeni, a temperatura vode iznosi od 35 do 100 stupnjeva.

Hvitserkur, Island

Iako neki kažu da ih ova stijena izgledom podsjeća na čudovište, a drugi da je riječ o zmaju, ipak je ovo tek samo jedna stijena pomalo neobičnog izgleda. Svake godine dolazi je razgledati tisuće posjetitelja, što očito znači da svoj mjesto na turističkim kartama ima.



Crvena plaža, Kina


Dugačka više od 26 kilometara, prepuna je zelenih algi koje u jesen pocrvene, pa tada dolazi do ovih spektakularnih prizora. Ovdje je svoj dom našlo i oko 400 životinjskih vrsta, ali i 260 različitih vrsta ptica.

Ha Long Bay, Vijetnam

Zaljev u kojem se smjestilo više od tisuću otoka, otočića i hridi definitivno je jedno od najčudesnijih mjesta na kugli zemaljskoj. Nevjerojatne špilje i izgled otoka, još su jedni od mamaca za mnogobrojne turiste.



Kanjon Antilopa, SAD

Ovaj kanjon čisti je dokaz kako je sama priroda nekad najbolji kipar i umjetnik. Nalazi se u rezervatu Indijanaca Navajo i ulaz je moguć jedino uz vodiča iz istog plemena. Predstavlja značajan izvor financija za Navajose, a kako oduzima dah najbolje će dočarati naša galerija…

Plitvička jezera, Hrvatska


I za kraj, spomenimo kako i mi konja za trku imamo! Najstariji nacionalni park u jugoistočnoj Europi sastoji se od 16 jezera, a iznimno je bogat florom i faunom. Na Plitvice ne treba trošiti riječi, jer ako živite u Hrvatskoj, odvezite se im prije i posjetite ovaj dragocjeni prirodni dragulj.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju