Kupine s bademom
Bademova slatkoća ublažava žestinu kupine. Maslacem premažite posudu duboku dvadesetak centimetara, i ispunite kupinama do dubine od 3-4 cm. Pospite s dvije žlice šećera. U drugoj zdjeli, pomiješajte 175 g glatkog brašna i 75 g maslaca. Umiješajte 75 g smeđeg šećera i 50 g grubo sjeckanih, prženih badema. Pospite preko kupina i pecite na 200 C oko 30 minuta. Uživajte u zdravom kolaču!

Kupina i jabuka
Pomiješajte kupine u tavi sa četiri oguljene nasjeckane jabuke i četiri žlice šećera. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dok jabuke ne omekšaju. Provjerite slatkoću i po potrebi dodajte još šećera.

Kupina i kozji sir
Banon je francuski kozji sir koji je umočen u rakiju prije nego što je zamotan u lišće kestena. Da, i mi smo se zaljubili u ideju! Nakon tri tjedna spreman je za konzumaciju, ali ako ga ostavite malo duže oslobodit će se bogate, voćne, drvenaste note koje kupine savršeno nadopunjuju.

Kupine i govedina
Umak od kupina često se poslužuje s patkom i divljači, ali može se poslužiti i s govedinom. Svojim kiselkastim okusom kupina nadopunjuje prirodnu slatkoću mesa.

Kupina i bijela čokolada
Otopljena bijela čokolada u kombinaciji sa tek ocijeđenim sokom i komadićima kupine daje jednostavno savršenu slatko-kiselu kombinaciju! Dobar i slastan tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju