Polusuha graševina uz začinjenu hranu

Zašto je ovo dvoje najbolja kombinacija? Jednostavno, začinjena jela uz alkohol imaju još oštriji okus, stoga je važno da vino koje kušate bude barem malo slatko i pitko kako bi se nepce osviježilo prije nego što uzmete sljedeći zalogaj. U ovu kategoriju spadaju rizling vina itančanog okusa kakva se npr. proizvode u Rumunjskoj ili Njemačkoj.

Robusna vina idu uz deserte

Vina pohranjena u hrastovim bačvama imaju poseban okus. Tanin iz hrasta pridonijet će konačnom okusu vašeg vina koje može imati miris po vaniliji, karameli, kokosu ili maslacu. Također, ovakva vina daju i egzotični buke. Sve ove značajke savršeno se uklapaju uz tanjur slatkog glavnog jela ili deserta.

Crno vino slaže se uz komplicirane recepte

Kod jela koja u sebi imaju dominantne arome i okuse, veliki problem može biti pronaći vino koje se s njim slaže. Isto to ide uz jela koja nude nekoliko različitih okusa. Stoga je nužno da vam vino koje poslužujete dobro ide sa svim sastojcima i da ne prevladava nad okusom. U tu priču savršeno se uklapa bilo koje crno vino koje u sebi nema previše tanina ili nije previše kiselo. Također, odličan izbor bila bi i vina koja njeguju aromu cvijeća.

Kiselkasto bijelo vino 'voli' ribu

Kada jedete ribu ili plodove mora, uz njih će najbolje ići bijelo vino koncentriranog okusa i blage kiselosti. Za to su najbolja bijela vina nastala od grožđa koje raste na hladnijim područjima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju