Jednostavna tjestenina s graškom i brokulom idealna je za proljeće, gotova je za doslovno nekoliko minuta i dat će vam dovoljno snage, ali i vitamina. Morat ćete malo vremena potrošiti na fotkanje, jer nakon teške zimske hrane ovaj tanjur svježine jednostavno mora na Instagram.

Sastojci za tjesteninu s brokulom, graškom i feta-sirom:

  • 375 g penna ili druge tjestenine
  • 250 g smrznutog graška
  • 150 g brokule (očišćeni i narezani cvjetove)
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 150 g komadića slanine, nasjeckanih na sitno
  • 4 češnja češnjaka, narezana na sitno
  • 1 čili papričica, tanko narezana (po želji)
  • 80 g feta sira
  • 1 šaka svježih listova mente


Priprema tjestenine s brokulom, graškom i feta-sirom:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, a pred kraj kuhanja, zadnje 3 minute, dodajte dodajte grašak i brokulu. Ocijedite.
  2. Zagrijte 2 žlice maslinova ulje u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte pancetu (ako želite) i češnjak. Pirjajte dok češnjak ne počne dobivati boju, a listići pancete ne postanu prozirni. Dodajte čili ako želite i kuhajte 1 minutu ili dok ne omekša.
  3. Umiješajte tjesteninu, izmrvljenu fetu, ulje i metvicu u tavu s prženim češnjakom (i slaninom). Posolite i popaprite. Dobro promiješajte i poslužite.

 

  Motar: "Morska" delikatesa koju su nekada brali samo oni najspretniji Motar - 5 Motar - 2 Motar - 3 +1 Motar - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju