Kada tražimo ideje za brze, fine i zdrave obroke, s portala www.krenizdravo.hr uvijek odlazimo gladni. Ovaj smo put pronašli odlične recepte za jednostavna jela s tunom, a osvojio nas je brzi složenac.

Složenac s tunom neće se pobrinuti samo za vaš tjedni unos ribe, nego i za to da se riješite sveg povrća kojemu je vrijeme na izmaku i tužno čeka u najudaljenijem kutu vašeg hladnjaka. Za ovaj složenac poslužit će obična tuna iz konzerve, iz ulja ili salamure.

Sastojci za složenac s tunom:

  • 2 konzerve tune u salamuri (iscijeđene)
  • 2 tikvice (narezane na ploške)
  • 2 mrkve (narezane na ploške)
  • 1 crvena paprika (narezana na trakice)
  • 1 rajčica (narezana na ploške)
  • 1 crveni luk (narezan na kolutove)
  • 2 režnja češnjaka (nasjeckana)
  • 1 šalica špinata (grubo sjeckanog)
  • 1 šalica ribane mozzarelle
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • crni papar
  • sol
  • 1 žlica svježeg peršina (nasjeckanog)

Priprema složenca s tunom:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i obložite posudu za pečenje papirom za pečenje.
  2. Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak oko dvije minute te začinite paprom i soli.
  3. Na dno posude na papir za pečenje rasporedite sloj tikvica, paprike i mrkve, potom na mrkvu i tikvicu rasporedite tunu, zatim napravite sloj od špinata i preko špinata naslažite kriške rajčice.
  4. Kao zadnji sloj dodajte ribanu mozzarellu.
  5. Pecite složenac od tune u pećnici oko 20 minuta pokriven folijom, a nakon toga maknite foliju i pecite još 15 minuta.
  6. Prije posluživanja posipajte peršinom.

  Kad doma nema "ničega": 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna Američki kolač od maslaca Španjolski omlet Luleki s makom +2 Pašta fažol

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju