Tijesto za pizzu s malo ugljikohidrata lako možete napraviti od tek nekoliko sastojaka. Bijelo brašno zamijenite bademovim, bilo domaćim ili kupovnim. Bademovo brašno možete napraviti sami tako da bademe namočite preko noći u vodi pa ih sutradan blanširate i skinete im kožicu. Oguljene bademe ostavite da se dobro osuše, a potom ih miksajte kratko u nekoliko navrata. U suprotnom biste mogli dobiti maslac. Mljevene bademe potom prosijte i čuvajte u hladnjaku.

Sastojci za pizzu:

  • 230 g naribane mozarelle
  • 2 žlice kremastog sira
  • 120 g bademova brašna
  • 1 jaje
  • 1 žličica praška za pečenje
  • 1 žličica mediteranskih začina
  • 1 žličica češnjaka u granulama

Nadjev (prema želji):

  • sir (mozzarella, parmezan, feta itd.)
  • meso (kobasica, šunka ili salama)
  • povrće (luk, ljute papričice, paprika, masline…)
  • umak od rajčica
  • začini


Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 230 Celzijevih stupnjeva. Naribajte mozzarellu i pomiješajte je s krem sirom u posudi za mikrovalnu pećnicu i pecite 45 sekundi.
  2. Izvadite smjesu iz mikrovalne pećnice i dodajte jaje, bademovo brašno, prašak za pecivo, začine i češnjak. Miješajte žlicom dok se dobro ne sjedini.
  3. Prebacite tijesto na veliki komad papira za pečenje i prekrijte ga drugim komadom papira za pečenje. Izravnajte tijesto pomoću valjka na otprilike 0,6 cm debljine. Maknite gornji papir i prebacite tijesto na lim za pečenje i pecite 10 minuta.
  4. Izvadite iz pećnice, složite nadjev prema želji i pecite pizzu još 5-8 minuta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju