Pire krumpir s dodatkom krem sira dobrodošla je varijacija dobrog, starog i uvijek tako istog pirea. Obogatit će mu okus, a teksturu napraviti lijepo kremastom i sigurno će se svidjeti i najizbirljivijima.

Osim solju i paprom kao klasičnim začinima za pire, pire krumpiru s krem sirom dobro će stajati i začinsko bilje poput sitno nasjeckanog mladog luka, češnjaka u prahu, vlasca ili peršina. Ovaj kremast i aromatičan prilog savršeno će se slagati s mesom i peradi, pripremljenima na sve načine – kuhanim, prženim, pečenim ili "na saft".

Pire krumpir s krem sirom jednako će dobro podignuti svečanije i blagdanske obroke, ali i najobičniju, brzu večeru na kraju radnog dana. Priprema se baš jednako, i jednako brzo, kao i klasični pire krumpir, samo se morate sjetiti dodati mu, ili još bolje, umiksati u njega kremasto iznenađenje.

Sastojci za pire krumpir s krem sirom:

  • 3,5 kg krumpira
  • 225 g krem sira, omekšalog
  • 120 g maslaca, otopljenog, plus za posluživanje
  • 2 čajne žličice soli
  • 3/4 čajne žličice papra
  • sitno nasjeckani mladi luk ili vlasac, po želji

Priprema pire krumpira s krem sirom:

  1. Ogulite krumpir i narežite ga na kockice i stavite kuhati u veliki lonac s vodom. Kada zakuha, smanjite vatru i kuhajte još 12-15 minuta pa ocijedite.
  2. U zdjelu stavite rastopljeni maslac, krem sir, sol i papar i miksajte električnim mikserom dok smjesa ne postane glatka. Dodajte krumpir i miksajte dok se sve ne prožme, a grudice ne nestanu.
  3. Poslužite i prema želji pospite nasjeckanim mladim lukom ili vlascem, te prelijte s još otopljenog maslaca.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju