Jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom i chef Mario Mandarić za prve proljetne dane pripremili su novi jelovnik nadahnut umjetnošću. Gastronomska priča pod nazivom Spring Soiree nije samo priča o hrani - fine dinning restoran na adresi Popa Dukljanina 1 predstavlja 25 slijedova koji slave umjetnost, proljeće i sve njegove okuse. 

Što je na meniju? 

Neka od jela koja će se naći na jelovniku su: jaje u sorbulu, tartlet od graška s tartarom od bukovača, estragona i jabučnog octa s kremom od crnog češnjaka i čipsom kelja te blitva s ribom, punjena podušem i listovima ukiseljenim peteljkama blitve, i krumpirom kuhanim u ribljoj juhi s gustom redukcijom jusa od ribe. Ponuda se nastavlja i tortelinima od jastoga s rombom i kavijarom, beur blanc umakom, a potom i terinom od mrkve s jusom od luka i uljem od vlasca, kockicama od heljde i kiselom cvjetačom.

Uz jelovnik i dalje su aktualne tri pratnje pića – jedna vinska, druga koja je kombinacija koktela, sakea, vina, piva i čaja te treća s hladnim čajevima.

Umjetnički pristup

"Upravo ovaj spoj umjetnosti i visoke kuhinje nastavak su na projekt Noel Art koji je okupio jedanaest hrvatskih umjetnika različitih generacija s kojima su u Noelu ostvarili iznimnu suradnju i koji su prošli gastronomsko-sinestezijsko iskustvo njihovog menija.

Kombiniranjem koncepta visoke kuhinje i namirnica koje se koriste u pripremi hrane, zero waste pristupom te pomaknutim art momentima, cilj je probuditi sva osjetila i izazvati zaokruženi doživljaj užitka kao i dokazati da se umjetnost ne promatra, već da se ona živi kroz sve sfere života. Ovog puta, kroz druženje na večeri", kažu u Noelu. 

Craft prije crafta: Trideseti rođendan pivovare koja spaja tradiciju, maštu i duh starog Zagreba Pivovara Medvedgrad - 13 Pivovara Medvedgrad - 12 Pivovara Medvedgrad - 11 +7 Pivovara Medvedgrad - 10

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju