Što se dobije kada spojite liker od kave, Irish cream, votku i čokoaldu? Mudslide, koktel koji tako slatko klizi da je s njime lako pretjerati. Ovo piće je nastalo 1970-ih na Kajmanskim otocima, kada je gost u baru Wreck naručio koktel White Russian.

Kako barmen nije imao vrhnja iskoristio je Irish cream – i rodio se Mudslide! S vremenom se u koktelu našao i sladoled od vanilije pa počeo masovno posluživati kao pijani milkshake.

Osobito je omiljen u vrijeme blagdana, kada nam se traži nešto opuštajuće i slatko u čaši. Odlučite li sami smućkati ovaj koktel, koristiti možete bilo koji liker od kave, ali preporučuje se Kahlua.

Sastojci za Mudslide:

  • 60 ml votke
  • 60 ml likera od kave
  • 60 ml Baileysa
  • čokoladni sirup i naribana čokolada za ukrašavanje

Priprema Mudslidea: 

  1. Pripremite dvije čaše. Unutrašnje rubove čaša ukrasite čokoladnim sirupom – držite čašu u jednoj ruci, a drugom nanosite sirup, okrećući čašu. Stavite čašu u zamrzivač dok pripremate koktel.
  2. Napunite vrč za koktele ledom. Ulijte votku, liker od kave i Baileys. Promiješajte barskom žlicom. Napunite pripremljene čaše ledom i procijedite koktel.
  3. Po želji ukrasite sitno naribanom čokoladom i uživajte. Želite li da koktel djeluje svečanije, ubaciti možete i čokoladnu pralinu.

Pogreške u kuhinji koje se ne opraštaju: Pirjate li mljeveno meso prije motanja u sarmu? Burrata - 4 Pasta Sarma +1 Soparnik/Ilustracija

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju