Galerija Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 14 Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 13 Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 11 Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 8 Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 10 +8 Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 12

Nekoć televizijska voditeljica, kolegica Tatjane Jurić, danas je kolegica Podravkina chefa Mišela Tokića. Ivona Periša dugo je bila televizijsko lice, bila je u prvom reality showu u Hrvatskoj ''Story Supernova'' pa je radila na Novoj TV kao voditeljica Scene i novinarka informativnog programa, a zatim i kao novinarka na portalu Zadovoljna.hr.

Kaže da je za nju to prošlo vrijeme koje u njoj budi lijepe uspomene, a sada već sedam godina radi u Podravkinu sektoru Korporativni marketing kao dio uredništva njihova kulinarskog portala. Tamo ima sjajan tim, a danas je donijela jedan sjajan recept – punjeni batat na meksički način s Podravkinim crnim grahom, odličnim izvorom proteina i vlakana.

Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 1 Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Dok je razgovarala s Tatjanom Jurić, Ivona je komentirala kako joj je neobično da je u kuhinji, a da ništa ne mora raditi. Inače Ivona kao majka četvero djece uspješno balansira posao i kućanske obaveze i sve stiže, ali uz veliku podršku, kako kaže, supruga i djece, pri čemu svatko uskače kada može.

''Ono na čemu sam uvijek inzistirala je okupljanje oko obiteljskog stola. Koliko god imali obaveza i svega, nastojimo se, kad god to možemo u danu, okupiti zajedno oko stola. Tu se dijele svakodnevna iskustva. Hrana nas okuplja'', ispričala je Ivona Periša. Smatra kako je to sigurno utjecalo i na način prehrane njezine obitelji i na odabir zdravijih namirnica, za koje uvijek nađe način kako ih ''podvaliti'' djeci.

Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 6 Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 6 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

''Palačinke od pirova ili heljdina brašna s chia sjemenkama kao dodatnim izvorom proteina s nezaobilaznom Lino Ladom, koju im nikako ne smijem uskratiti'', priznaje Ivona, u čijoj kući i veliki i mali uživaju i u Čokolinu.

Inače, Ivona je pobornik mediteranske prehrane, obožava ribu, blitvu, srdele, inćune, a ovdje je, dok je chef Mišel radio slatko-ljuti umak za punjenje batata, bila zadužena za guacamole.

Isprobajte ovo jednostavno i slasno jelo bogato proteinima i vlaknima koje će oduševiti sve ukućane do sljedećeg gastroiznenađenja iz emisije ''Kuhamo s Podravkom''.

  Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 14 Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 14 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

PUNJENI SLATKI KRUMPIR NA MEKSIČKI
(za 4 osobe)

Sastojci:

Za guacamole:

  • 1 zreli avokado
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • Vegeta Maestro Morska sol
  • 1-2 žlice ocijeđenog limunova soka

  Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 11 Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema:

  1. Batat dobro operite, obrišite i stavite na lim za pečenje.
  2. Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 40 minuta.
  3. Pečeni batat izvadite i pustite da se ohladi. Zatim ga prerežite po dužini i izdubite sredinu da dobijete lađice prikladne za punjenje.
  4. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk, kratko ga popecite da postane staklast pa dodajte protisnuti češnjak i papriku narezanu na kockice. Još kratko popecite te dodajte pulpu batata (izdubljeni dio). Promiješajte, dodajte ocijeđeni crni grah, kukuruz šećerac, pasiranu rajčicu, Vegetu BIO, malo mljevenog crnog papra, malo mljevenog chilija, posolite i izmiješajte.
  5. Dobivenom smjesom nadjenite batate, a površinu pospite naribanim sirom. Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 3 Ivona Periša: Zapečeni punjeni batat - 3 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
  6. Stavite ih u pećnicu i pecite oko 10 minuta da se sir otopi.
  7. Poslužite toplo.
  8. Uz punjeni slatki krumpir poslužite i umak od avokada (guacamole).
  9. Za guacamole zdrobite očišćen avokado, dodajte protisnuti češnjak, maslinovo ulje, sol, limunov sok i sve izmiješajte.
  10. Savjet: Umjesto crnog graha možete koristiti konzervirani crveni ili smeđi grah.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju