Moramo priznati da smo se i mi bar jednom zapitali kako je to biti dio kraljevske obitelji, posebice one britanske, čije aktivnosti budno prati cijeli svijet. Njihov raspored ne može biti gušći, zbog toga brigu o njihovoj prehrani vodi niz kulinarskih stručnjaka.

Iako se za kraljicu raspored obroka radi unaprijed, njezin doručak ne može biti jednostavniji. Ona svoj dan započinje sa šalicom čaja, nekoliko keksa te zdjelicom kukuruznih pahuljica, dok njezin muž princ Philip uživa u tostu s marmeladom i čaši jogurta.

No mnoge vjerojatno najviše zanima kako doručkuju vojvotkinje i vojvode. Iako mnogi misle da doručak Kate Middleton i princa Williama izgleda poput prave gozbe gdje ih dvore batleri, istina je takva da će se Kate najčešće moći vidjeti upravo za kuhinjskim pultom kako spravlja smoothie od kelja, špinata i borovnica.
Ako niste jutarnji tip poput Kate i ne volite dan započeti uz zelenjavu, b.Aktiv Multivitamin drink pruža ukusnu alternativu. Ova fuzija b.Aktiva LGG i multivitaminskog voćnog soka podići će organizam, osvježiti ga i pripremiti za novi radni dan.

Ovaj b.Aktiv Multivitamin drink možete kombinirati uz doručak princa Williama, koji za razliku od Kate svoj dan ne započinje bez klasičnog engleskog doručka bogata proteinima i vlaknima. Takav doručak sastoji se od jaja, kobasica, slanine, rajčica, gljiva i prepečenog kruha, a vrlo ga je lako rekreirati. Engleski doručak mnogi ne mogu zamisliti bez zapečenog graha, a on se vrlo često može pronaći i na tanjuru britanskog princa.

Njegov brat, princ Harry nema puno drugačiji meni kada je u pitanju doručak. Njegov je, doduše, nešto skromniji te je više u obliku sendviča, a sastoji se od kobasice i slanine. Harry je poznat i po tome da je kao mali imao "slatki zub". Još kao dječak za doručak je jeo tart od šećernog sirupa. Tko zna što o tome misli njegova vojvotkinja Meghan Markle, koja iako voli hranu, zapravo strogo prati zdravi način života. Njezin je najdraži doručak popularna acai bowl ili "po naški" acai zdjela, a nisu joj strani ni zdravi smoothieji ili pak tost s avokadom.

Čini se da složiti kraljevski doručak zapravo i nije toliko teško uzmemo li u obzir to da su i kraljevi i kraljice samo ljudi koji, poput nas, određenu hranu vole ili ne vole. Kako biste i vi jeli poput njih, pripremili smo za vas jedan recept pravog engleskog doručka uz koji ćete se osjećati kao da ste na britanskom dvoru.

Doručak princa Williama – tradicionalni engleski doručak

Sastojci:
2 kobasice
2-3 tanke kriške slanine
2 gljive
1-2 kriške rajčice
1 žlica konzerviranog graha
1 ili 2 jaja
1 ili 2 kriške tosta
2 žlice ulja

Priprema:
Na zagrijanoj tavi na žlici ulja popržite kobasice. Nakon što su gotove, na tom istom ulju popržite i slaninu te kasnije i popirjajte gljive. Na drugoj žlici ulja ispecite jaja na oko, a tost prepecite u tosteru.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju