Fiji
Prvo što nam padne na pamet kod Fijija su visoke i prenapuhane cijene zbog grozne udaljenosti od svega. No, u stvarnosti Fiji je, za razliku od susjednih država - poprilično jeftin. Naravno da na Fijiju ima mnogo hotela koji noćenje nude po cijeni od 1000 dolara na noć, no isto tako postoje manji hosteli, sobe i gostionice u kojima možete odsjesti za manje od 25 dolara. Javni prijevoz je jeftin, a sve plaže su besplatne za kupače.


Kambodža
Kambodža je jedna od najjeftinijih destinacija u azijskoj regiji. Klimatiziranu sobu možete iznajmiti već za 20 dolara. Porcija lokalne hrane stajat će vas 2 dolara, pranje veša - dolar! Ova destinacija je vrlo prijateljska za vaš novčanik, i ako trošite oko 50 dolara dnevno živjet ćete i više nego luksuzno.

Portugal
Portugal je jedna od jeftinijih destinacija u Europi. Ovdje ćete naći predivne plaže, vinorodno područje, zapanjujuće litice i povijesne lokalitete - i sve to po za jako malo love. Najbolju, ali i najjeftiniju hranu naći ćete kod lokalnih proizvođača koji su uvijek spremni da vam je pripreme točno onako kako se priprema kroz stoljeća.

Peru
Nekoliko puta smo već pisali o jeftinim destinacijama i Peru se našao na svakoj od listi. Većinu ljudi koji posjećuju Peru privlači bogata povijest, no osim povijesnih lokaliteta Peru nudi predivnu i netaknutu prirodu, pješčane plaže i plovidbu Amazonom. Obrok će vas rijetko koštati više od 5 dolara, privatne sobe u gostionicama su oko 25 dolara na noć, a cijelu državu možete proputovati za manje od 30 dolara. Osim Macchu Picchua, ali to je ionako svijet za sebe.

Kina
Put do Kine je najveći izdatak ovog putovanja. No ako ste spretni s traženjem jeftinih letova i to možete podosta smanjiti. Iznajmljivanje sobe stajat će vas 20 dolara na noć, hrana je 2 – 5 dolara po obroku, a javni prijevoz stoji manje od jednog dolara po danu.


Južna Koreja
Za jedan dolar dobit ćete otprilike 1113 wana. Zašto je to bitno? Zbog toga što 99 % svega u Južnoj Koreji stoji manje od 1000 wana. Kompletan ručak u jednom od restorana stajat će vas manje od 8 dolara po osobi. Pivo možete kupiti za manje od dolara, a poštena soba stajat će vas oko 7 dolara za noć. Seoule i Pusane - stižemo
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju