Kad su u pitanju putovanja, teško je pronaći citiraniju osobu od slavnog chefa Anthonyja Bourdaina. Biilo da nešto naziva „odvratnim“ ili „sramotnim“, putuje svijetom i isprobava čudne stvari ili pak šokira ljubitelje viskija, Bourdain o svemu ima mišljenje.

U intervjuu za portal Maxim, koji je dao dok je ležao na stolu za tetoviranje, Bourdain je izjavio kako je jedini grad na svijetu u kojem bi zauvijek pristao ostati živjeti – Tokio

„Ako bih morao živjeti u jednoj zemlji, ili još bolje, jednom gradu do kraja svog života, a da ga pritom ne smijem nikad napustiti, bez ikakva razmišljanja izabrao bih Tokio“ – izjavio je slavni chef. Grad ga je osvojio kad ga je posjetio prvi put u životu te kaže kako „od tada više ništa nije isto“.



Bourdainova fascinacija Japanom itekako je vidljiva. Ne samo što je nebrojeno puta boravio u Zemlji Izlazećeg Sunca i što prakticira borilačku vještinu  jiujitsu, Anthony je napisao i priču o sushi-majstoru koji dekapitira svoje mušterije. Bizarno, ali eto, i to možete objaviti kad ste slavni i traženi.

Ipak, Bourdain u praksi ni na jednom mjestu ne ostaje predugo, a iako je u nekim prijašnjim intervjuima i emisija govorio kako bi mirovinu rado provodio u Vijetnamu, u zadnje se vrijeme predomislio te, prema vlastitim riječima, „naginje Italiji“.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju