Gdje tražite hotelsku ponudu kada putujete u neki grad? Po kojim kriterijima birate hotel? Je li to cijena, lokacija, opremljenost ili nešto sasvim treće? Ja svoj smještaj uvijek tražim preko stranice www.booking.com. Zašto? Zato jer nema toga tko nije na bookingu i znam da ću ovdje uvijek dobiti najbolju cijenu. Drugi uvjet su recenzije. I dok se tu služim i Tripadvisorom, booking.com mi je i dalje prvi kada idem tražiti recenzije za određeni smještaj. Ovog puta čačkao sam malo po Budimpešti i pronašao nekoliko hotela, različitih kategorija, koje su njihovi korisnici nahvalili.

Aria hotel Budapest 5*

Ovo je jedan od najboljih hotela u Budimpešti, kako po ocjenama korisnika, tako i po samoj ponudi. Hotel Aria Budapest je za nepušače, a gostima je na raspolaganju krovni bar s panoramskim pogledom na Budimpeštu. Sve sobe i apartmani tematski su dizajnirani u 4 glazbena stila, a u sklopu hotela nalazi se i spa centar s bazenom, saunama i hamamom. Svaka soba uključuje multimedijski sustav, iPad i aparat za pripremu kave s besplatnim kapsulama, a svakog dana u sobi će vas dočekati 4 boce izvorske vode. Svojim gostima svakog jutra poslužuju bogat bife doručak, a tijekom cijelog dana na raspolaganju su besplatna kava i čaj, koji se poslužuju uz kolačiće i voće u hotelskom baru. No ono što je najzanimljivije je to da se svakog dana gostima poslužuje besplatno vino i sir, u vremenu od 16 do 18 sati. Hotel ima i glazbenu knjižnicu u kojoj možete besplatno preslušati veliki izbor glazbenih CD-a i DVD-a. Bazilika sv. Stjepana nalazi se svega 100 metara dalje, što dovoljno govori o tome da se hotel nalazi u samom centru grada. Korisnici su mu dali ocjenu 9.5 od mogućih 10, a sama lokacija ocijenjena je s 9.8. Cijena noćenja kreće se od 290 eura na više, dok se cijena apartmana koji imaju pogled na glazbeni vrt, kreće od 320 eura na više.



Kempinski hotel Corvinus Budapest 5*

Kempinski Corvinus Budapest hotel smješten je tek 700 metara od poznatog Lančanog mosta i Bazilike sv. Stjepana. Uz luksuzno uređene sobe i nekoliko restorana, hotel ima i unutarnji bazen dostupan svim gostima. Posebno se ističe svojom arhitekturom, koja je postala simbolom moderne Budimpešte. Sve elegantne sobe opremljene su TV-om s kabelskim programom i besplatnim WiFi-jem, a s njihovih prozora pruža se prekrasan pogled na park, grad i ulicu s mnogim trgovinama. Posebnost hotela njegovi su restorani. Tako se u restoranu Nobu poslužuje ukusan suši i inovativno pripremljena jela japanske kuhinje, dok restoran ES Bisztro-Brasserie poslužuje ukusne specijalitete mađarske i bečke kuhinje. Ako ste ljubitelj koktela, svoje zadovoljstvo možete pronaći u baru Blue Fox, u kojem će vam pripremiti koktel upravo po vašem ukusu. Drugi kat hotela rezerviran je za spa centar KEmpinski i jedinstvene masaže i tretmane tijela prirodnim proizvodima, a svi gosti mogu besplatno uživati u sauni i fitness centru. Hotel se nalazi u samom središtu grada, a samim tim i u neposrednoj blizini autobusnih stajališta i postaja podzemne želježnice, koje će vas odvesti do svih gradskih znamenitosti. Hotel je na booking.com-u ocijenjen s 9.1, a njegovi gosti ocijenili su ga kao objekt u kojem dobijete najbolju vrijednost za novac. Cijena noćenja kreće se od 190 eura na više.



Hotel Moments Budapest 4*

Prema ocjenama korisnika, 9.7, u kategoriji hotela sa 4*, vrh ljestvice drži hotel Moment Budapest. Nalazi se na čuvenoj Andraševoj aveniji, udaljen samo 200 metara od Državne opere. Sobe su nedavno renovirane, a posebna pozornost pridavala se kupaonicama, koje su opremljene ekskluzivnom kupaonskom opremom. U sklopu hotela nalazi se restoran Bistro Fine, u kojem se poslužuje bogat bife doručak, jela domaće i međunarodne kuhinje te velik izbor ekskluzivnih vina. Hotel je smješten u samom srcu Budimpešte, a udaljen je svega 3 minute laganog hoda od bazilike sv. Stjepana. Svi gosti dobivaju pristup besplatnom WiFi-u, a oni s kućnim ljubimcima isto su dobrodošli. Na raspolaganju vam je i nekoliko obiteljskih apartmana s više soba, a na kraju dana svoju energiju možete potrošiti u fitness centru hotela. Ako vas u noći uhvati želja za kavom, ne morate brinuti, jer je za sve goste hotela osigurana besplatna kava, čaj i mineralna voda u Lounge baru hotela. Iako hotel nema svoj wellnes centar, ipak možete uživati u sauni koja je besplatna za sve goste. Cijena noćenja kreće se od 180 eura na više.



Prestige hotel Budapest 4*


S ocjenom 9.4 pri samom vrhu ljestvice hotela u kategoriji 4* nalazi se Prestige hotel Budapest. Hotel je smješten u samom centru grada na samo 200 metara od obale Dunava i 300 metara od Lančanog mosta. Sve sobe su klimatizirane i opremljene elegantnim namještajem marke Cavalli, mini barom, sefom i luksuzno uređenim kupaonicama. Dok pojedine sobe imaju pogled na ulicu i okolicu koja ih okružuje, većina ima pogled na dvorište hotela. U sklopu hotela nalazi se i restoran Costes DownTown, u kojem se poslužuju gurmanska jela međunarodne kuhinje i bogat kontinentalni doručak. Bazilika sv. Stjepana udaljena je samo 600, a Budimski dvorac 850 metara. Hotel je smješten 200 metara od tramvajskog stajališta pomoću kojeg vam je dostupan cijeli grad i sve njegove znamenitosti. Kućni ljubimci su dobrodošli, a tu je i privatni parking za goste. Cijena noćenja kreće se od 209 eura za dvije osobe.



The Three Corners hotel Art Superior 3*

Hotel Three Corners Art Superior obnovljen je 2015. godine. Smješten je u pješačkoj zoni grada, pored postaje podzemne željeznice, autobusnog i tramvajskog stajališta na trgu Kalvin. Udaljen je svega 200 metara od Nacionalnog muzeja, a poznata trgovačka ulica Vaci nalazi se svega 5 minuta hoda. Velika tržnica, jedna od najpoznatijih znamenitosti Budimpešte, udaljena je svega 350 metara. Sve hotelske sobe opremljene su TV-om ravnog ekrana, besplatnim WiFi-jem i mini barom, a svim gostima besplatno je na raspolaganju sauna i dvorana za fitness. Tu je i blagovaonica u kojoj se gostima svakodnevno poslužuje doručak i besplatna kava tijekom cijelog dana. Na booking.com hotel je ocijenjen ocjenom 9.1, a ona se temelji na ukupno 1654 recenzija. Sama lokacija ocijenjena je s 9.4. Cijena noćenja kreće se od 99 eura na dalje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju