Odete li u posjet prijateljima u München, a poželite, kad ste već u Njemačkoj, razgledati i njihov glavni grad, zahvaljujući novoj liniji vlaka, to možete napraviti nikad brže!

Naime, Njemačka je i službeno u promet pustila novi brzi vlak koji putovanje od ponosa Bavarske do glavnog grada zemlje smanjuje za dva sata, pa ćete tako sad u jutarnjim satima nakon kave na Marienplatzu, sjesti u vlak i za 3 sata i 55 minuta uživati u pivu i kobasicama na, primjerice, Alexanderplatzu.



Dnevno na relaciji vozi 6 linija, s polascima u 6, 12 i 18 sati, a brzina nerijetko dostiže i 300 kilometara na sat. Eh, što bismo dali da su vlakovi u Lijepoj Našoj i upola tako brzi. Ovim ne samo da se smanjilo vrijeme putovanja, već je omogućeno i mnogo novih putničkih mjesta.

Također, novim promjenama dodatno su još povezani i ostali gradovi poput Leipziga i Erfurta, te se ostvarila bolja prometna povezanost između Bavarske i centralnog i sjevernog dijela Njemačke. Smatra se kako će ovo pozitivno utjecati na 17 milijuna ljudi, a cijena karte kreće od 12 eura naviše.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju