Booking.com nedavno je objavio dobitnike nagrada Traveller Review Awards, priznanje za dosljedno pružanje gostoprimstva, pri čemu je Požega prepoznata kao najsrdačniji grad u Hrvatskoj u 2024. godini.

Prate ju Otočac, Slunj, Korenica, Solin, Postira, Betina, Sutivan, Vinkovci i Ploče. Nagrade Traveller Review Awards dodjeljuju se već 12 godina na temelju više od 309 milijuna provjerenih recenzija korisnika.

"Ovo priznanje potvrđuje našu predanost pružanju izvrsnosti u turističkom iskustvu, dodatno potiče naše napore u očuvanju bogate kulturne baštine, raznolike turističke ponude te stvaranju dojmljivog okruženja za posjetitelje, a predstavlja rezultat zajedničkog truda svih dionika turističke industrije u našem gradu.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima na prepoznavanju ljepote i srdačnosti našega grada, a posebno smo zahvalni pružateljima usluga koji su zapravo zaslužni za ovaj uspjeh. Bez njihovog predanog rada, stručnosti i posvećenosti stvaranju vrhunskog proizvoda i nezaboravnog turističkog iskustva za naše posjetitelje, ovo priznanje ne bi bilo moguće.", izjavila je Mirna Šimunović Svoboda, direktorica Turističke zajednice Grada Požege.

U Zlatnoj dolini 

"Nagrade Traveller Review Awards naš su način javnog priznanja našim partnerima za vrhunske usluge koje nude putnicima. Svima koji su dobili nagradu čestitamo i zahvaljujemo na njihovoj predanosti!", istaknula je regionalna menadžerica Booking.com-a za Hrvatsku, Maja Vikario.

"Najsrdačniji grad u Hrvatskoj u 2024. godini je Požega. Simpatičan gradić nije primjer tipične slavonske ravnice, smjestio se u tzv. Zlatnoj dolini, okružen prekrasnim planinama koje ga čine posebno slikovitim i bajkovitim. Ljubitelje povijesti zanimat će kako je Požega nekada bila rezidencija hrvatsko-ugarskih kraljica, a književnosti da je rodni grad jednog od velikana hrvatskog pjesništva, Dobriše Cesarića. Ovdje se održavaju „Zlatne žice Slavonije“, najveći i najstariji festival tamburaške glazbe u Hrvatskoj", dodaje Booking.com. 

Novo zaštićeno područje: Hrvatska će dobiti novi park prirode, i to na više od 31 tisuću hektara Ivanšćica će biti dio novog parka prirode Strahinjčica Ivanscica u Hrvatskom zagorju +0 Hrvatsko zagorje obiluje prekrasnim prirodnim ljepotama

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju