Nježne, kremaste i svilenkaste teksture, quark je svježi sir bogat proteinima, fina okusa i iznimne nutritivne vrijednosti. Udio proteina u quarku najčešće se kreće od 8 do 12 g na 100 g proizvoda, a udio mliječne masti sveden je najčešće na 0,1 posto. Upravo je zato idealan proizvod za doručak, a s obzirom na to da se slaže uz slatke i slane namirnice, uz njega doručak ima neograničeno mnogo lica.

Pogledajte u videu za koje smo se tri zanimljive varijante mi odlučili

1. Namaz od tune s quarkom

Uz jedno pakiranje Dukat Fit quarka u blender smo ubacili tunu, kapare i mladi luk. Gustoća smjese ovisit će o količini tune. Nakon što se smjesa sjedini, možete dodati malo crnog papra i sitno narezanog mladog luka za ukras. Predlažemo da u namazu od tune s quarkom uživate u kombinaciji s proteinskim krekerima.

2. Bruskete s quarkom

Ove bruskete inspirirane su Italijom, a toliko ih je jednostavno napraviti da će vam odmah postati omiljeni doručak ili užina. Tostirane šnite baguetta natrljajte češnjakom, dodajte nekoliko kapi maslinova ulja, zatim malo quarka i ukrasite sve polovicama cherry rajčica, šarenim paprom i svježim bosiljkom

3. Ljubičasti smoothie

Za ljubičasti smoothie koji je prava eksplozija zdravlja potrebni su nasjeckani bademi, 150 g quarka, pola šalice šumskog voća, pola banane, i dvije žličice meda. U smoothie možete dodati vodu, ovisno o tome kakva vam gustoća odgovara.

Advertisement

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju