Zabava

Iznenađujući podaci: Znate li koji je najprljaviji dio aerodroma?

20.9.2018
Aerodrom

Možda mrzite sigurnosne provjere u zračnim lukama zbog dugih redova i mnoštva ljudi, ali nova studija otkrila je stvaran razlog zbog kojeg biste se trebali groziti te procedure.

Sve za putnike: Aerodrom uveo „tihi terminal“

20.9.2018
Aerodrom

„Putnici će se od danas moći opuštati bez da im odmor prekidaju stalne najave“ – rekao je direktor zračne luke Geoff Culbert. „Uvijek gledamo kako čekanje na aerodromu učiniti što ugodnijim iskustvom za putnike, pa smo se odlučili isprobati i ovaj način“ – dodao je.

Privatni otok: Zavirite u luksuzni posjed koji je inače rezerviran samo za bogataše

18.9.2018
Privatni otok Guilford u SAD-u - 3

Na tržištu se odnedavno nalazi i otok Guilford u sklopu otočja Long Island Sound u Atlantskom oceanu koji se prodaje po cijeni od oko 50 milijuna kuna.

Zbog lažnih recenzija na Tripadvisoru završio u zatvoru

17.9.2018
TripAdvisor nudi vam recenzije hotela i restorana

Biznismen, ili bolje reći prevarant, morati će „odguliti“ devet mjeseci zatvora, a usput i platiti odštetu od 8 tisuća eura Tripadvisoru. Svakako, ova odluka se čini dobrim potezom, jer će, ako ne spriječiti lažne recenzije, svakako doprinijeti njihovom smanjenju.

Pametni štapovi koji vam mogu spasiti život u prirodi

17.9.2018
Planinarski štap - 5

Štapovi na vrhu drške imaju poklopac kojeg valja otvoriti da bi se provukla gumena cjevčica te napumpati vodu koja prolazi kroz filtar u bočicu...

Zašto ultrabogati u zadnje vrijeme traže malteško državljanstvo?

14.9.2018
Malta - 1

Kako biste uopće došli do putovnice ove otočne države, potrebno je uložiti u zemlju na jedan od raznih načina (kupnja dionica, zemljišta), a procjenjuje se kako bi ukupna investicija trebala biti vrijedna nešto manje od milijun eura.

Zašto ne možemo zaspati u automobilu kad nas netko drugi vozi?

12.9.2018
vožnja

Dr. Guy Meadows, direktor Škole spavanja u Londonu kaže kako neki ljudi, kao suvozači u automobilu, vide svoju priliku za spavanjem i odmaranjem, jer netko drugi vozi i brine za njihovu sigurnost. S druge strane, nekim putnicima smeta buka i bilo kakav podražaj s ceste, a također, ne mogu se do kraja ni opustiti dok netko vozi te stalno drže jedno oko na cesti, a drugo na vozaču...

Nova teorija: Neistraženo Oko Sahare zapravo je izgubljeni grad Atlantida

12.9.2018
Struktura Richat / Oko Sahare (Screenshot: Google Maps)

Oko Sahare smješteno je na području današnje Mauritanije, a kružna formacija ima promjer od čak 40-ak kilometara, što se prema "brightinsightovcima" savršeno poklapa s Platonovim opisima Atlantide...

Prizori iz Hrvatske koji bi se uskoro mogli naći u svakom stanu na svijetu

12.9.2018
Romeo Ibrišević, Bobovica

Od idiličnih Rastoka do dramatičnog Vranskog jezera, hrvatski su se fotografi iskazali i uhvatili objektivom prekrasne prizore koji bi uz našu pomoć mogli ostati ovjekovječeni na prestižnom kalendaru...

Promjene u zraku: Uskoro će u avionima biti dovoljan samo jedan pilot u kabini

12.9.2018
Pilot

U intervjuu koji je dao za Independent, Steve Nordlund, potpredsjednik kompanije Boeing, rekao je kako unutar kompanije razvijaju autonomnu tehnologiju zbog koje će u bližoj budućnosti dovoljan biti samo jedan pilot.