Zabava

Privatni otok: Zavirite u luksuzni posjed koji je inače rezerviran samo za bogataše

18.9.2018
Privatni otok Guilford u SAD-u - 3

Na tržištu se odnedavno nalazi i otok Guilford u sklopu otočja Long Island Sound u Atlantskom oceanu koji se prodaje po cijeni od oko 50 milijuna kuna.

Zbog lažnih recenzija na Tripadvisoru završio u zatvoru

17.9.2018
TripAdvisor nudi vam recenzije hotela i restorana

Biznismen, ili bolje reći prevarant, morati će „odguliti“ devet mjeseci zatvora, a usput i platiti odštetu od 8 tisuća eura Tripadvisoru. Svakako, ova odluka se čini dobrim potezom, jer će, ako ne spriječiti lažne recenzije, svakako doprinijeti njihovom smanjenju.

Zašto ultrabogati u zadnje vrijeme traže malteško državljanstvo?

14.9.2018
Malta - 1

Kako biste uopće došli do putovnice ove otočne države, potrebno je uložiti u zemlju na jedan od raznih načina (kupnja dionica, zemljišta), a procjenjuje se kako bi ukupna investicija trebala biti vrijedna nešto manje od milijun eura.

Zašto ne možemo zaspati u automobilu kad nas netko drugi vozi?

12.9.2018
vožnja

Dr. Guy Meadows, direktor Škole spavanja u Londonu kaže kako neki ljudi, kao suvozači u automobilu, vide svoju priliku za spavanjem i odmaranjem, jer netko drugi vozi i brine za njihovu sigurnost. S druge strane, nekim putnicima smeta buka i bilo kakav podražaj s ceste, a također, ne mogu se do kraja ni opustiti dok netko vozi te stalno drže jedno oko na cesti, a drugo na vozaču...

Nova teorija: Neistraženo Oko Sahare zapravo je izgubljeni grad Atlantida

12.9.2018
Struktura Richat / Oko Sahare (Screenshot: Google Maps)

Oko Sahare smješteno je na području današnje Mauritanije, a kružna formacija ima promjer od čak 40-ak kilometara, što se prema "brightinsightovcima" savršeno poklapa s Platonovim opisima Atlantide...

Prizori iz Hrvatske koji bi se uskoro mogli naći u svakom stanu na svijetu

12.9.2018
Romeo Ibrišević, Bobovica

Od idiličnih Rastoka do dramatičnog Vranskog jezera, hrvatski su se fotografi iskazali i uhvatili objektivom prekrasne prizore koji bi uz našu pomoć mogli ostati ovjekovječeni na prestižnom kalendaru...

Promjene u zraku: Uskoro će u avionima biti dovoljan samo jedan pilot u kabini

12.9.2018
Pilot

U intervjuu koji je dao za Independent, Steve Nordlund, potpredsjednik kompanije Boeing, rekao je kako unutar kompanije razvijaju autonomnu tehnologiju zbog koje će u bližoj budućnosti dovoljan biti samo jedan pilot.

Pravi odmor: Jestiva kućica u kojoj se doručkuju zidovi, lusteri i knjige

11.9.2018
Čokoladna kućica - 1

Kućica u Francuskoj prostire se na 18 četvornih metara, može ugostiti do četiri osobe i za njezinu izradu potrebno je 1,5 tona čokolade.

Djeci ulaz zabranjen: Kruzeri koji su rezervirani samo za odrasle

10.9.2018
Kruzer

„Viking je uvijek nudio najviše starijima od 50 i u tome smo najbolji. Zbog fleksibilnosti smo ponudili i obiteljske pakete, ali veliki broj gostiju nam je rekao kako izuzetno cijene okruženje i odmor koji mogu provoditi daleko od djece“, objašnjavaju iz kompanije svoje razloge.

Jeziva turistička atrakcija u Japanu: Grad zamrznut u vremenu kojim lutaju duhovi tragično preminulih rudara

7.9.2018
Otok Hashima (Foto: AFP) - 1

Tvrtka Mitsubishi otkrila ga je 1887. godine i naselila ga isključivo kako bi postao podvodni rudnik ugljena. Na kraju je rudarima postao dom...